Agenda

Dietsch Vocaal Ensemble uit Eindhoven NL

Datum: 10-11-2013 11:30:00
Details:
 

Met de stem als instrument, met vakman(vrouw)-schap, met enthousiasme, ernst en humor en met zorgvuldig gekozen repertoire heeft het "Dietsch Vocaal Ensemble" zich sinds 1969 tot een bijzonder gezelschap ontwikkeld.

Onder artistieke eindverantwoording van de oprichter Ed Kronenburg weet het ensemble dan ook van elk concert een bijzondere gebeurtenis te maken. De vocalisten deden dit in vele plaatsen in Nederland en ver daarbuiten. Zo hadden zij succesvolle concertreizen naar België, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland en Japan. Ook werden radio-opnames voor verschillende Nederlandse omroepen gemaakt.

Bijna alle leden hebben een of andere vakopleiding in de muziek genoten. Het repertoire -opgebouwd en ingestudeerd met inbreng van alle leden- is zeer uitgebreid en veelzijdig. Daar waar bepaalde composities het nodig maken, wordt het ensemble uitgebreid met een of meer stemmen of instrumentalisten. Er kunnen gemakkelijk programma's worden samengesteld die voor elke gelegenheid geschikt zijn.

Het repertoire is opgebouwd uit kerkelijke en wereldlijke muziek uit de 15e eeuw tot de 20e eeuw, van West-Europese Renaissance tot hedendaagse componisten. Kerkmuziek, Missen, Passionen, Madrigalen of Motetten, Chansons of Songs, Koralen of Close Harmony worden ernstig of uitbundig uitgevoerd, maar altijd met het aanstekelijke musiceerplezier dat een soort handelsmerk is geworden van het "Dietsch Vocaal Ensemble".


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?