Agenda

THE MAGIC FLUTES o.l.v. Leen Jochems

Datum: 3 december 2013 11:30 tot 01 0001 00:00
Details:
 

The Magic Flutes is een muziekensemble met zes jongvolwassen fluitisten. Het is ontstaan in 2002 naar aanleiding van het opluisteren van een huwelijksmis. Naast eucharistievieringen worden ze met hun magische fluiten ook regelmatig opgemerkt tijdens recepties, tentoonstellingen en als muzikaal intermezzo bij colloquia, academische zittingen en seminaries.

Het ensemble bestaat uit verscheidene dwarsfluiten waaronder altfluit, basfluit en contrabasfluit, occasioneel aangevuld met piccolo. Met deze bezetting hebben The Magic Flutes een uitgebreid repertoire opgebouwd bestaande uit zowel klassieke als hedendaagse werken.

In juli 2003 waren The Magic Flutes te gast in Bad Friedrichshall (D) ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Musikschule Unterer Neckar. In maart 2004 verzorgden ze een zeer gewaardeerd optreden tijdens de Artiestenmis in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Verder nemen The Magic Flutes jaarlijks deel aan de Week van de Amateurkunsten te Kapellen en speelden ze in januari 2007 nog een dubbelconcert met gitaarensemble Cuerda en het Wollongong Senior Flute Choir uit Australië. In februari 2007 verzorgden ze een workshop in de muziekacademie van Beveren ter promotie van de fluit. Tijdens hun deelname aan het Benelux fluitconcours in april 2008 eindigden ze op een gedeelde eerste plaats in de categorie Fluitgroepen en werden beloond met een aanmoedigingsprijs.  In februari 2009 werden ze bevestigd in de ereafdeling tijdens hun deelname aan de provinciale VLAMO wedstrijd voor kleine ensembles in Brasschaat.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag 3 november 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

The Magic Flutes

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Largo, uit Konzert C-dur/Cmajor     Antonio  Vivaldi

TUSSENZANG
Laudate Dominum                             Svein Moeller    

TIJDENS DE OFFERANDE
Allegro, uit Quintet h-moll     Jean Baptiste Loeillet

TIJDENS DE COMMUNIE
Finale uit Synfonico Op. 12           Antonin Reicha

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
The Arrival of the Queen of Sheba    
                                      Georg Friederich Haendel


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?