Agenda

Annabel Gordon, cello (New York) Joannes Thuy, orgel

Datum: 30 2013 11:30 tot 13 2024 11:36
Details:
 

Celliste Annabel Gordon studeerde aan het Mannes College of Music in New York. Als geboren New Yorker trad Annabel Gordon op in menige concerten, zowel in de stad als daarbuiten, en in de Noordoostelijke staten van de VSA. Zij trad op als soliste en in kamermuziek ensembles in de meest gerenommeerde concertzalen in New York, zoals de Town Hall, de 92nd Street Y, in La Mama, Merkin Concert Hall, en gaf drie solo recitals in Carnegie Hall
Haar optredens met kamermuziek werden regelmatig uitgezonden in programma’s van radio station WQXR’s Young Artist Showcase in New York. 
In 1995 heeft Annabel Gordon het Southampton Chamber Music Festival gesticht, en was er directeur van gedurende 16 jaar. Zo kon ze haar voorliefde voor lesgeven combineren met uitvoeringen, het leiden van workshops, concerten presenteren, en nieuwe compositie opdrachten geven en uitvoeren.
Haar werk als Producer omvatte twee concerten in Carnegie Hall voor de zeven New York City schoolorkesten in 2008 en in 2011.
Gedurende de laatste zes zomers heeft Annabel Gordon concerten gegeven op verscheidene plaatsen in Frankrijk, zowel met kamermuziek als solo concerten. In 2012 trad ze op in Joucas, Les Collegiades de Saint-Emilion, en op het Festival of Strings in de abdij van Valsaintes. In London, gaf ze solo- en kamermuziek recitals in de Dr Johnson House Museum and in de St Saviour Pimlico.
Momenteel is Annabel Gordon docent aan de Music Faculty van de Brearley School in New York, waar ze sinds 2011 Hoofd is van het Music Department.

 

Joannes Thuy (1950) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven (B), de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (B), en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (B). In de USA behaalde hij een Master’s Degree (MA) in Musicology, op een proefschrift over filmmuziek, en promoveerde er later Cum Laude tot Doctor (PhD) in Musicology & Psychology of Music op een proefschrift over de invloed van muziek op de menselijke hersenen en het geheugen. Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, behaalde hij het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.
Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en even lang Senior Producer en Projectleider bij de Belgische Radio & TV. Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel). Joannes was lange tijd Gastprofessor aan de Universiteit Gent (B) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek doceerde. Als solist en begeleider gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. Momenteel leeft hij in Den Haag en bespeelt de beiaarden van Amersfoort (OLV toren en Belgenmonument), Den Haag (Vredespaleis), en Scheveningen (Oude Kerk). In de USA is hij actief op de beiaard van Dallas, Texas (Porter Memorial Carillon) en als muziekproducer.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 30 juni 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Annabel Gordon, cello - New York USA
Joannes Thuy, orgel - Den Haag NL
 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Toccata in d (orgel)                                 J. S. Bach
Bourree I en II uit Suite Nr. 3 in C           J. S. Bach

TUSSENZANG
Prelude uit de Suite Nr. 3 in C (cello)     J. S. Bach

TIJDENS DE OFFERANDE
Menuet en Trio
uit Divertimento in D, KV 334             W. A. Mozart

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Verum                                         W. A. Mozart
Prière à Notre Dame, uit Suite Gothique (orgel)
                                                     Léon Boëllmann

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Allegro in D
uit de Viool Sonate Op. 1, Nr. 15       G. F. Haendel
Concerto in G
op een thema van Vivaldi (orgel)           J. S. Bach


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?