Agenda

Duo Strings & Pipes - Koen Maris & Mattijs Louwye, orgel - i.s.m. Calcant vzw

Datum: 24-11-2019 11:30:00
Details:


Mattijs Louwye (° Veurne (B), 1992) leerde cello spelen op de leeftijd van 4 jaar. Toen hij 9 was nam hij ook orgelles aan de muziekacademie van zijn geboortestad Veurne. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij orgel studeerde bij Joris Verdin, cello onder France Springuel, harmonie onder Alain Craens en contrapunt bij Peter Thomas. Als organist nam hij deel aan masterclasses gegeven door Gary Verkade (SE), Esteban Landart (ES), Ville Urponen (FI), Erwin Wiersinga (NL), Theo Jellema (NL) en Harald Vogel (DE) genomen. Als een cellist, is Mattijs gedoopt in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk met Frank Agsteribbe, Ewald Demeyere, Christoph Dangel (DE) en Ronan Kernoa (FR). Hij speelde met diverse orkesten onder leiding van Philippe Herreweghe,

Tussen 2008 en 2015 was Mattijs organist in de kerk van Onze Lieve Vrouw (J. Klais orgel) in De Panne. In de zomer van 2015 werd hij geselecteerd voor deelname aan de 7e Internationale MK Čiurlionis Orgelconcours in Vilnius (LT). In juni 2016 behaalde hij zijn master orgel met felicitaties van de jury. Zijn proefschrift ging over de Messe à trois voix van César Franck en hij bracht hierin veel nieuwe inzichten. In juni 2017 behaalde hij ook zijn master cello met de hoogste onderscheiding. Als onderdeel van zijn masterproef cello speelde hij Franse salonmuziek uit orgel composities.

Mattijs heeft een passie voor kamermuziek. Sinds een aantal jaren speelt hij muziek samen met organist Koen Maris. 'Duo Strings & Pipes' presteert in zowel de combinatie cello-orgel en orgel 4-handen / voeten. Ook met violist Lieselotte Crols heeft hij 'duo Falk' waarbij hij het onbekende repertoire viola- orgel en altviool-cello verkent. Beide duo's werden bekroond met de publieksprijs bij het Kortrijk Internationaal Orgelfestival.
Als cellist trad hij bovendien toe tot het dwarsfluit kwartet 'Ensemble Am @ dee' van Machteld Van Geenhoven. Als sololist heeft Mattijs deel genomen aan de Internationale Organ Festivals van Antwerpen, Brussel, Leuven, Oostende, Turnhout en Veurne-Nieuwpoort. Hij is momenteel cello docent aan de conservatoria van Blankenberge, Diksmuide en Veurne en orgel leraar aan de muziekacademie van Aalst. Daarnaast studeert hij voor Suzuki cello leraar onder Chantal Darietto-Latil en Riben Rivera in Lyon en Marseille.

https://mattijslouwye.wixsite.com/mattijslouwye 

Koen Maris (Zwijndrecht) zette zijn eerste stappen in de wereld van de muziek in het thuismilieu en de muziekacademie van Beveren-Waas. In 2011 behaalde hij zijn masterdiploma orgel in de klas van Joris Verdin aan de Artesis Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Aan dezelfde hogeschool behaalde hij in 2016 het postgraduaat kinder- en jeugdkoordirectie in de klas van Marleen De Boo.

Sinds juli 2014 is hij aangesteld als organist van de Sint-Antoniusparochie in Brasschaat. In deze functie streeft hij naar goed geregelde kerkmuziek. Daarnaast is Koen leraar notenleer, samenzang en klavier aan de kunstacademie van Beveren-Waas.

 In zijn vrije tijd organiseert hij orgelconcerten in de Sint-Antoniuskerk van Brasschaat. Koen zingt ook in kamerkoor Terpander uit Sint-Niklaas, een koor dat bestaat uit leerkrachten van het DKO. Koen is getrouwd met Griet en samen hebben ze twee dochtertjes, Fien en Noor.

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?