Agenda

Vocaal herenensemble Maatwerk uit Aardenburg o.l.v. Ad van de wege

Datum: 17-11-2019 11:30:00
Details:

 

 

Geen van de zangers van Vocaal Herenensemble 'Maatwerk' had vijf jaar geleden kunnen dromen dat er ooit een vocaal herenensemble zou opgericht worden. Toen na een kamerkoorproject in 2012 het zingen voor een aantal zangers dreigde te eindigen, werd dirigent Ad van de Wege gevraagd of er een mogelijkheid bestond dat er wekelijks met een paar heren gerepeteerd kon worden. Zo begon het ensemble met drie heren op een zolderkamer. Toen het bescheiden groepje zangers werd gevraagd om ergens op te treden en de reacties uitermate positief waren, proefde de groep dat er veel mogelijk was. In de tijd die hierop volgde, groeide de groep uit tot een achttal heren die onder de naam van Vocaal Herenensemble 'Maatwerk' ( werk van maten onder elkaar ) verder ging. De koorzangers van Maatwerk komen uit geheel Zeeuws-Vlaanderen en ook net van over de grens uit Belgisch Vlaanderen. 

Voor musicus en dirigent Ad van de Wege is de kwantiteit van de groep minder belangrijk, het gaat over de kwaliteit en de verfijning die het ensemble neerzet. Het repertoire van het ensemble is zeer gevarieerd; van renaissance tot hedendaagse muziek, van religieuze tot profane koormuziek, waarbij de nadruk voornamelijk ligt op het a capella zingen. Aangezien de groep bescheiden van grote is, wordt er van de zangers veel geëist. Zo moeten de zangers over gedegen zangervaring beschikken en buiten de repetities om geheel zelfstandig kunnen studeren.  

In het afgelopen jaar trad Maatwerk met grote regelmaat op in Nederland en Vlaanderen ( koffieconcerten, kerstconcerten, marktconcerten, het opluisteren academische zittingen, kerkdiensten, etc.) Dit jaar werd het koor uitgenodigd om in 2019 weer een aantal concerten in het buitenland ( waaronder Roemenië ) te gaan verzorgen. De positieve reacties van het publiek stimuleren de zangers van Maatwerk om de 'lat' steeds hoger te leggen. 

 Inmiddels is de thuishonk van het ensemble de meer dan 1000 jaar oude Sint-Baafskerk van Aardenburg geworden.Hier repeteert de groep wekelijks op woensdagavond. Met grote regelmaat kunt u Maatwerk ook beluisteren in de Sint-Baafskerk


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?