Agenda

Saxofoon orkest van Zwijndrecht o.l.v. Kevin Verlaeckt

Datum: 10-11-2019 11:30:00
Details:

 

 

Het Saxofoonorkest in een notendop

Het Saxofoonorkest is een orkest met symfonische bezetting, waarbij de saxofoons veelal de rol van strijkers vervullen, hetgeen een unieke sound oplevert.

Onze vereniging bestaat sinds 1848 (jawel!) en heeft een rijke geschiedenis
De geestelijke vader van deze bezetting, Edmond Proost was jaren dirigent en bezieler van het orkest.
Onder zijn leiding werden er gouden medailles behaald op het Wereld Muziek Concours van Kerkrade. 
Van 1989 tot 1995 stond het orkest onder leiding van Eddy House, de vroegere huisarrangeur en tevens gekend componist alsook virtuoos muzikant op saxofoon en klarinet.

Eddy House werd van 1995 tot 2005 opgevolgd door Frank De Wolf, dirigent en contrabassist. Onder zijn leiding vond in 1998 de concertenreeks ‘Carmina Burana’ plaats met 3 gekende solisten zang (Cristel De Meulder, Patrick Van Goethem en Geert Van Hecke) en 4 koren. In datzelfde jubileumjaar zou tevens de eerste CD ‘De Lente’ het levenslicht zien. In 2002 volgde de CD ‘Latin American Fever’.

Van 2005 tot 2010 dirigeerde Bart Picqueur het orkest, eveneens een muzikale duizendpoot. Hij is een internationaal gelauwerd componist, alsook arrangeur en virtuoos op o.a. de klarinet en tal van andere instrumenten. 

Van 2011 tot mei 2012 stond het orkest onder leiding van Guy Audenaert, eufoniumspeler en tubaïst en zeker geen onbekende in de brassbandwereld.

Sinds juni 2012 dirigeert Kevin Verlaeckt het orkest.
Het Saxofoonorkest probeert steeds origineel uit de hoek te komen, zij het met verrassende werken, opmerkelijke solisten of inventieve presentaties. Reeds een schare van artiesten werd door ons orkest begeleid, te veel om op te noemen. In 2017 bijvoorbeeld gaf Jeroen Lenaerts ('Tim uit Thuis) zijn eerste concert als operazanger met ons en op het New Year's Concert2018@deSingel was Isabel Provoost, finaliste van The Voice of Holland, onze soliste. Het Nieuwjaarsconcert 2019 stond in het teken van... de sax. 

Op het laatste Concerttornooi van de Provincie Antwerpen werd het Saxofoonorkest op 15 oktober 2017 bevestigd met grootste onderscheiding in ere-afdeling.
Twee maal per week wordt er gerepeteerd in het (vroegere) gemeentehuis van Zwijndrecht aan de Statiestraat 1 en dit op woensdagavond en zondagvoormiddag. Dit is onze gloednieuwe locatie sedert augustus 2019. 

Naast concerten in eigen beheer, kan je het orkest ook boeken voor een optreden.
Interesse in ons orkest? Aarzel niet om ons te contacteren via guntherverberckmoes@hotmail.com of op het nummer 0479791153 (voorzitter Petra Van Damme).

Blijf op de hoogte van de activiteiten van onze vereniging of beter nog: word VRIEND van het Saxofoonorkest.
We weten het, vriendschap is niet te koop, maar je kan ons wel heel erg steunen door als vriend jaarlijks € 25 over te schrijven op rekeningnummer BE09 4032 0506 6157. SPONSORING is tevens mogelijk, waarvoor verschillende formules bestaan. Contacteer ons en we overlopen de mogelijkheden.

Noteer alvast ons Nieuwjaarsconcert 2020 met als eregasten Iris Hendrickx, sopraan en Gilles Van der Linden tenor.  Het gaat door op zondag 19 januari 2020 aanvang 15u..


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?