Agenda

Tommaso Maria Mazzoletti uit Italië - i.s.m. Calcant vzw

Datum: 25-08-2019 11:30:00
Details:


Tommaso Maria Mazzoletti werd geboren in 1991. Sinds zijn kindertijd ging zijn interesse uit naar muziek.Hij werd gedreven om studies in piano en orgel te ondernemen onder leiding van Alberto Sala.
Alberto Salsa is 
organist van de kathedraal van Novara, zijn verdere opleiding genoot hij aan de conservatoria "Cantelli" van Novara en "Ghedini" van Cuneo, bij Massimo Nosetti waar hij cum laude afstudeerde. Tommaso Maria Mazzoletti vervolgde zijn studie met Pierre MEA kathedraal van Reims, met Vianelli Emanuele in Milaan en improvisatie bij Fausto Caporali. Hij nam deel aan verschillende seminars, cursussen en masterclasses gegeven door Massimo Nosetti, Andrea Macinanti, Pier Damiano Peretti, Stefan Kagl, Michel Colin, Maxine Thevenot en Oliver Latry.

Hij was bovendien aanwezig bij de zevende en achtste interpretatie matrijzen voor organisten op "Organ Symphony en transcriptie Organ" gegeven door Massimo en Michele Amoroso Nosetti aan het monumentale orgel van de kathedraal van Messina ...

Tommaso Maria Mazzoletti heeft zijn studie verfijnd voor interpretatie en improvisatie in het kader van een Master-Concert op de Hoge school voor muziek van Genève, in de klas van Alessio Corti.
Tommaso is momenteel de opleiding in de Hoge Muziek School van Lausanne in het kader van een Master Solist met Jean-Christophe Geiser.

In 2010 won hij de tweede prijs op het orgelconcours, Internationale stad van Stresa.
In 2012 won hij een Beurs om te studeren concert gegeven door de Academie van de heilige muziek van San Rocco, in Alessandria, en in dat zelfde jaar, op de tweede plaats staat in de nationale Competitie "Camillo Guglielmo Bianchi".
In 2013 won hij de Wedstrijd voor de Kunsten Nationale van Rome.
In 2017, won hij de prix d ' orgue "van Pierre Segond" toegekend door de Staat van Genève.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al te maken van een intense concert activiteit op oude orgels en romantische symfonieën. Om er een paar te noemen: kathedralen van Genève, Brugge, Florence, Messina, Warmińsko - Mazurska Filharmonia in Polen en in de prestigieuze festivals in Rome, New York, Marseille, Stuttgart, Timisoara, Oslo, Venetië, Bratislava, München. ..

Hij was organist van de middeleeuwse abdij van San Nazzaro en Celso (2008-2016) en in de Vercelli kathedraal (2012-2016).
Sinds 2016 is hij organist van de Protestantse Gereformeerde Kerken en Vich Gland (Vaud, Zwitserland).
In 2017 werd hij benoemd tot voorzitter van de vereniging "Organ Games - The Side" "Organ Games" en artistiek directeur van het Festival

Tommaso heeft diverse cd's opgenomen met de platenmaatschappijen IMD Music (Virtuoso Organ Music) en ISMEZ. Hij is momenteel het opnemen van de complete orgelwerken van Pietro A. Yon voor Brilliant Classics label.

 

Wegens een ongeval van deze organist werd hij vervangen door Jan Van Mol


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?