Agenda

Emile Daems, viool - Geoffroy Chapelle, piano

Datum: 11-08-2019 11:30:00
Details:

 

 

Emile Daems ontdekte al vroeg zijn passie voor muziek, toen hij op 6-jarige leeftijd viool begon te spelen in de muziekacademie van Anderlecht.
In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentenklas van Leonid Kerbel aan het Conservatoire royal de Bruxelles. In het
Koninklijk Conservatorium Brussel vatte hij in 2013  eveneens de studie muziekschriftuur aan.  Hier studeerde hij in 2018 af met grootste onderscheiding.
Momenteel studeert hij nog compositie bij prof.  Annelies Van Parys.  Emile cultiveert graag zijn passie voor kamermuziek. Hij volgde al verscheidene internationale
masterclasses, bij gerenommeerde pedagogen als Walter Grimmer, Dejan Bogdanovic, Miriam Fried, Menahem Pressler...
Ook treedt hij regelmatig op met zijn pianotrio FCM.
Emile krijgt gewaardeerde steun van de Stichting Robus. 

 

 

De in New York gevestigde Belgische pianist Geoffroy Chapelle gedijt zowel in solo-en kamermuziekrepertoire. Hij won belangrijke prijzen in de Europese concoursen, waaronder een eerste prijs in de tweede Steinway pianoconcours voor jonge talenten in België. Hij heeft vele onderscheidingen, een prijs voor de beste vertolking van een hedendaags werk in de 10e Balys Dvarionas International Piano Competition, Vilnius-Litouwen, een eervolle vermelding in de 10e Internationale Wedstrijd "Jonge Virtuozen"in Sofia-Bulgarije. Geoffroy Chapelle heeft een beurs ontvangen van de "Robus Stichting Foundation", "Cronos Internationale" en van zijn geboortestad Waterloo voor zijn culturele prestatie.

Sinds zijn eerste solo-recital op de leeftijd van 15, speelde Geoffroy recitals in New York, België, Frankrijk, Engeland en Nederland, en heeft hij samengewerkt met muzikanten uit heel Europa en in de VS. Hij is solist bij diverse orkesten, waaronder het Nationaal Orkest van België, het Brussels Chamber Orchestra, I Musici Brucellensis en het Orkest Musica Mundi. Recente samenwerkingen bevat een voorstelling met de beroemde pianist Nicholas Angelich in het paleis voor Schone Kunsten in Brussel en concerten met Itamar Golan, Liav Kerbel, Kaliya Kalcheva, Michail Radunski en Fien Van Den Fonteyne.
De gretigheid van Geoffroy Chapelle om te leren heeft hem geleid om deel te nemen van de prestigieuze festivals en masterclasses met DN artiesten zoals Menahem Pressler, Nicholas Angelich, Dmitri Bashkirov, Dmitri Alexeev, Ivry Giltis, Itamar Golan, Elena Ashkenazy onder anderen. 
Hij heeft deelgenomen aan de Jersey International Master Classes in Engeland en "Musica Mundi" in België, waar na een student voor acht zomers, hij als Young Faculty member in 2017 en 2018 diende. Een afgestudeerde van "Le Verseau International School" in Bierges-België.
Na zijn studie’s met Ms. Hagit Kerbel en Prof. Boyan Vodenitcharov in België, studeert Geoffroy momenteel voor zijn Bachelor aan de Manhattan School of Music onder de leiding van de heer Mr. Epstein.

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?