Agenda

Joannes Thuy,orgel - Anabel Gordon, cello

Datum: 28-07-2019 11:30:00
Details:

 

Celliste Annabel Gordon studeerde aan het Mannes College of Music in New York. Als geboren New Yorker trad Annabel Gordon op in menige concerten in de stad als daarbuiten in de Noordoostelijke staten van de VSA. Zij trad op als soliste en in kamermuziek ensembles in de meest gerenommeerde concertzalen in New York, zoals de Town Hall, de 92nd Street Y, in La Mama, Merkin Concert Hall en gaf drie solo recitals in Carnegie Hall. Haar optredens met kamermuziek werden regelmatig uitgezonden in programma’s van radio station WQXR’s Young Artist Showcase in New York.
In 1995 heeft Annabel Gordon het Southampton Chamber Music Festival gesticht, en was er directeur van gedurende 16 jaar. Zo kon ze haar voorliefde voor lesgeven combineren met uitvoeringen, het leiden van workshops, concerten presenteren, en nieuwe compositie opdrachten geven en uitvoeren.
Haar werk als producer omvatte twee concerten in Carnegie Hall voor de zeven New York City schoolorkesten in 2008 en in 2011.
Gedurende de laatste zes zomers heeft Annabel Gordon concerten gegeven op verscheidene plaatsen in Frankrijk, zowel met kamermuziek als solo concerten. In 2012 trad ze op in Joucas, Les Collegiades de Saint-Emilion, en op het Festival of Strings in de abdij van Valsaintes. In London, gaf ze solo- en kamermuziek recitals in het Dr Johnson House Museum and in de St Saviour Pimlico.
Momenteel is Annabel Gordon docent aan de Music Faculty van de Brearley School in New York, waar ze sinds 2011 ook Hoofd is van het Music Department.

Joannes Thuy (°1950) studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut te Leuven (B), de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (B), en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (B). Hierna studeerde hij Muziektherapie bij Ad Haans in Venray (NL).
In de USA (UCLA) behaalde hij een Master’s Degree (M.A.) in Musicology, op een proefschrift over “Filmmuziek”, en promoveerde er later tot Doctor (Ph.D.) in Musicology & Psychology of Music op een proefschrift over “De Invloed van Muziek op de Menselijke Hersenen en het Geheugen”.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, studeerde hij verder bij Gijsbert Kok en Frans Haagen en behaalde hij cum laude het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.
Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en even lang Senior Producer, Hoofdredacteur en Projectleider bij de Belgische Radio & TV.
Als Muziektherapeut werkte hij enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas (BE). Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel). Joannes Thuy is sinds 1996 Gastprofessor aan de Universiteit Gent (B) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek en Audiovisuele Beroepstechnieken doceert.
Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek.
In Nederland bespeelt Joannes regelmatig de beiaarden van Den Haag (Vredespaleis),  Scheveningen en Amersfoort, en in België is hij beiaardier van Temse. In de USA is hij tweemaal per jaar gastbeiaardier in Dallas, Texas. 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?