Agenda

Paul Heyman, cello

Datum: 14-07-2019 11:30:00
Details:

Paul Heyman (06.09.1994) is een cellist uit Gent.

Na te zijn afgestudeerd bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding (100%), studeerde hij verder bij France Springuel in België, en in de Philippe Jaroussky Academy in Parijs.

Voor het seizoen 18/19 is Paul geselecteerd voor het ‘young soloist program’ van DakApp, Dakademy, dat hem toelaat masterclasses te volgen bij enkele van de meest vooraanstaande cellisten van vandaag, recitals te spelen in prestigieuze zalen in Europa, concerten als solist met orkest, en kamermuziek in verschillende festivals. 

Paul volgde masterclass bij o.a. Gary Hoffman, Frans Helmerson, Christian-Pierre La Marca, Arto Noras, Pieter Wispelwey, Leonid Gorokhov, en Natalia Gutman.
Hij is vooral actief als solist en in kamermuziek. Paul heeft een duo met pianiste Işil Bengi, speelt in een strijkkwartet en piano trio, en speelt ook freelance in verschillende bezettingen. Hij heeft gespeeld in zalen als De Munt, Flagey en Bozar in Brussel, de Vlaamse Opera en Miry-zaal in Gent, Paleis Het Loo in Nederland, en La Seine Musicale in Parijs. Paul werd ook verkozen als laureaat 2019 van de stichting ‘Swuk Vlaanderen’, een organisatie die jonge Vlaamse artiesten ondersteunt bij de start van hun professionele carrière. 
Dankzij de genereuze steun van Swuk neemt Paul zijn eerste CD op bij het label Etcetera, in duo met pianiste Isil Bengi, met Belgische romantische werken voor cello en piano.
Een release-concert vindt plaats in de Miry-zaal in Gent op 16 maart.

Hij is een prijswinnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals Dexia Classics, het Rotary-concours en Prix Edmond Baert in België, Semper International Music competition in Italië, en Verao Classico music prize in Portugal.

Paul was al meermaals te horen op Belgische radio en televisie, zowel met opnames als in interview (Klara, Exqi Culture, Musiq’3), alsook op DakApp en Medici.tv.
Op jonge leeftijd studeerde Paul bij de beroemde Wit-Russische pedagoog Vladimir Perlin, wiens fundamentele methode en ideologie de basis vormden van Pauls cellospel.
Paul Heyman speelt op een cello gemaakt circa 1740 door J.C. Hoffmann, de hoofdleverancier van instrumenten an J.S. Bach in Leipzig.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?