Agenda

Peter Koetsveld, klarinet

Datum: 23-06-2019 11:30:00
Details:

Peter Koetsveld (1961) behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (NL). Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Randstedelijk Begeleidingsorkest. Peter was lid van het Salti Quintet.

Van 1987 tot 1990 verbleef Peter in Kaapstad (Zuid-Afrika) en was werkzaam als Alternate Principal Clarinet-player in het Cape Town Symphony Orchestra. Hij nam diverse soloprogramma's op voor de radio (zie You Tube) en won het ‘Oude Meester’ kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart.

Na 1990 speelde hij eerste klarinet in het New English Orchestra en het Hineni Symfonie Orkest. Bij het Gelders Orkest was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor
(bas-)klarinet en was hij soloklarinettist van het Mulder Consort. Daarnaast is hij als solist te horen op radio en televisie. Tevens is hij lid van het populaire ensemble Take Five.

Peter Koetsveld heeft in 2002 het Kurios Klarinetkwartet opgericht. In oktober 2015 werd hun 3e CD Triple Dutch met werken van de Nederlandse componisten Jurriaan Andriessen, Frank den Herder en Henk Tromp gepresenteerd en in diverse (inter-)nationale vakbladen geprezen.

Peter’s eerste solo CD ‘ROOTS!’ is net uit met werken van Bach, Bon en Curtis en is al regelmatig te horen op Radio 4 in Nederland.

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?