Agenda

Koninklijk Familiakoor uit Elsdonk o.l.v. Tom Van Der Plas - Erwin Van Bogaert, orgel

Datum: 02-06-2019 11:30:00
Details:

De geschiedenis van het Familiakoor begint in 1927, wanneer de parochie Heilige Familie in Edegem werd opgericht. Het gemengd koor ontstond in 1953 uit de samenvoeging van de eerste twee koren uit de parochie: het mannenkoor Sint-Cecilia en het vrouwenkoor Sint-Lucia. Onder de leiding van Mon Fornoville klom het niveau van het Gemengd Koor Heilige Familie Elsdonk snel boven dat van een gemiddeld parochiekoor. De Edegemse zangers zongen mee in een aantal producties van de Koninklijke Vlaamse Opera en door de toenmalige BRT ingerichte concerten. Het koor dat in 1977 zijn koninklijk adjectief kreeg, concerteert nog steeds jaarlijks waarbij de voorbije jaren o.a. de Requiems van Fauré en Saint-Saëns op het programma stonden, alsook werken van Mendelssohn voor koor en orkest.

Sinds 1992 is Stefan Verberckmoes als vaste begeleider aan het koor verbonden. Als organist luisterde hij reeds hoogmissen (of vespers) op in alle monumentale Antwerpse kerken (O.L.V. Kathedraal, St-Paulus, Carolus Borromeus, St-Jacob, St-Andries en St-Michiels). Hij speelt ook regelmatig concertmissen met de violiste JeongSun Goo, met wie hij een muzikaal duo vormt. 

De leiding van het Koninklijk Familiakoor Elsdonk is sinds 2013 in handen van Stijn Paredis. Hij behaalde onlangs zijn Masterdiploma percussie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar hij ook de opleiding orkestdirectie bij Ivo Venkov volgde. Stijn is verbonden als eerste slagwerker aan het Leuvens Alumni Orkest (LAO) en is tevens mede-oprichter van het kamerensemble Dimlicht. De voorbije zomer nam hij deel aan een 7-daagse masterclass in Manchester bij Benjamin Zander (Boston Philharmonic, Philharmonia Orchestra, Israël Philharmonic, …) en begin september dirigeerde hij nog Dvořák’s negende symfonie in Bulgarije met de Rousse Philharmonic Orchestra.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?