Agenda

O. H. HEMELVAART - Herdenking Ast Fonteyne - Gemengd koor CANTABILE uit Hove o.l.v. Anne Halffman - Sarah Van Mol, sopraan - Polina Chernova, orgel

Datum: 30 2019 11:30 tot 27 2024 18:38
Details:

  

Gemengd koor Cantabile uit Hove 
We begonnen in 1982 met een jeugdig enthousiasme en nieuwsgierigheid naar wat we met onze stemmen konden realiseren. 
Vele jaren later zijn we uitgegroeid tot een concertkoor waarin we alle stijlen en componisten aandurven.

Op onze concerten proberen we in functie van de liederen de juiste atmosfeer te creëren. De volledige akoestische ruimte wordt benut waardoor we letterlijk en
figuurlijk een koor in beweging zijn.
We willen de luisteraar blijven verrassen, niet alleen met het oor maar ook met het oog en tot in het hart....

Regelmatig zingen we met groot orkest een concertante mis in de prachtige Sint-Pauluskerk van Antwerpen.
We zijn een hechte groep van mensen, verbonden door de liefde voor muziek. Het samen zingen blijft voor ons een onuitputtelijke bron van geluk.
Onze droom blijft jullie nog heel lang te mogen bekoren met onze concerten !

   

Sarah Van Mol (Sopraan) kwam als dochter van een muzikale familie reeds vroeg in contact met muziek. Ze studeerde piano en orgel, maar ontdekte uiteindelijk de liefde voor zang. In juni 2001 voltooide zij haar meesteropleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen : voor zang in de klas van Bernadette Degelin, voor schriftuur in de klas van Peter Thomas.
Masterclasses volgde ze bij Robert Alderson, Susan Roper, Guy de Mey en Gidon Saks. Momenteel wordt zij verder gecoacht door Carol Meyer-Brütting in Frankfurt. !

Als soliste concerteerde Sarah in België, Nederland, Duitsland, Engeland, Polen en Brazilië. Zo zong ze het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi, Scarlatti en Dvorak, het ‘Requiem’ van Fauré en Vic Nees, , de ‘Nelson-Messe’ van Haydn, ‘Alexander’s Feast’ van Händel, ‘King Arthur’ van Purcell, en de rol van Juliette in de operette ‘Der Graf von Luxemburg’ van F. Léhar. Binnenkort staat het ’Requiem’ van Brahms en ’The Messiah’ van Händel op het programma.
Op de VRT was ze te zien in de  ‘Missa Brevis’ van Mozart,  op Klara werd zij  geïnterviewd voor het  programma
‘Brede Opklaringen’ en was zij o.a. te horen met het Euterpe Baroque Consort, bij wie zij vaste soliste is. Ze verleende haar medewerking aan tal van CD-opnames, o.a. met organist en vader Jan Van Mol. Voor het Vlaams Radio Koor zong zij de sopraansolo’s tijdens opnames met muziek van J.S. Bach, Sergej Rachmaninov en Johan Duijck.
Verder had zij dit jaar de eer om de begrafenis van o.a. Jan Hoet, Jean-Luc Dehaene, Jos Ghysen & Jos Chabert te mogen verzorgen. 
Als ensemblezangeres is zij vast verbonden aan het Vlaams Radiokoor en zingt ze regelmatig bij andere professionele ensembles, waaronder Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Currende, Psallentes, Oltremontano, Aquarius, Ars Musica en Anima Eterna. Dit alles in een heel uiteenlopend repertoire, gaande van Renaissance over Barok tot hedendaags.

Ze zong onder dirigenten als Hervé Niquet, Phillipe Herreweghe, Jos Van Veldhoven, Marcus Creed, Bo Holten, Erik Van Nevel, Jos Van Immerseel, Kaspars Putnins, Paul Dombrecht, Kurt Bikkembergs, Patrick Peire, Paul Hillier en Yannick Nézet-Seguin.
Bo Holten schreef de 1ste sopraansolo in zijn compositie ‘Handle Variations with Care’ speciaal voor haar stem.
Met Currende en het VRK ondernam zij concertreizen naar Frankrijk, Italië, Duitsland, Israël, Tsjechië en Spanje. Met Collegium Vocale trad zij op in New York, Saintes, Warschau en Ljubljana.
 

Polina Chernova, (piano-orgel)  studeerde af aan "Het Kunstinstituut te Volgograd" met 'Grootste Onderscheiding' voor piano, kamermuziek en begeleiding in 2000. Zij werd 3de laureaat van de nationale wedstrijd "Nieuwe Namen" en speelde samen met het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest. Zij speelde in Tsjechië op het festival "The days of Slavic culture" waar zij het diploma 'Beste vertolking van J.S.Bach' kreeg. Sinds 2002 studeert ze aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. In 2004 heeft ze een pianoduo gevormd samen met Kiyotaka Izumi. In 2005 werd dit duo de laureaat van de "Internationale Maria Yudina wedstrijd voor Piano-duo" in Sint-Petersburg/Rusland. Ze geven concerten in Belgie, Nederland, Japan en Rusland. 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?