Agenda

Koor Mousikè o.l.v. Elzbieta Ring (Academie Wijnegem) Annelies Van Mol en Philip Segers, orgel - Fien Bombeke, sopraan

Datum: 19-05-2019 11:30:00
Details:

Mousikè is een gemengd Volwassenen en Jongerenkoor dat gehuisvest is onder de vleugels van de Academie voor Woord en Muziek Zoltan Kodaly in Wijnegem (Antwerpen). Vanaf het begin (2009) wordt deze groep geleid door de enthousiaste koordirigente en muziekpedagoog Elzbieta Ring. Ze zorgt voor een gediversifieerd repertorium waarin zowel religieuze als profane, oude en moderne muziek, elkaar afwisselen waardoor de zangers verschillende stijlen en genres kunnen ervaren. 

In 2010 organiseerde deze dirigente een uitwisselingsproject met het Jeugdkoor van Wijnegem en  het schoolkoor van Warschau. In 2012 initieerde ze een gelijkaardig project met het Jeugd- en Koororkest uit Czestochowa. 

Jongeren en Volwassenen van Mousikè oefenen wekelijks apart maar ze werken ook aan gezamenlijke programma’s voor grote schoolconcerten, voor Misvieringen of projecten voor het goede doel zoals De Warmste Week. Het koor heeft ook op haar actief erediensten verzorgd in Hasselt, Leuven en Gent en in de befaamde kathedraal van Chartres.

 

Elzbieta Ring : werd geboren te Warschau waar ze muziekpedagogie, koordirectie en compositie studeerde aan het Conservatorium Frederic Chopin. In 1995 doctoreerde zij met een proefschrift over de Poolse traditie van Gregoriaanse gezangen (Katholieke Universiteit Kard. Stefan Wyszynski). In Polen werkte ze als componiste en dirigente met  kinderkoren voor de radio. Na haar huwelijk vestigde zij zich in Antwerpen. Ze geeft muziek in het hoger secundair onderwijs en in het deeltijdskunstonderwijs. Jarenlang was ze als docente verbonden aan het Gregoriaans Centrum in Drongen en gaf ze artistieke leiding aan koren Musica Ad Nives en  De BeKooRing. Sinds 10 jaar dirigeert ze het Mousikè-koor in de Academie van Wijnegem.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?