Agenda

Brigitte Revercez, viool - Herman Haegemans, altviool

Datum: 05-05-2019 11:30:00
Details:

 

Brigitte Revercez is sedert haar prille jeugd bezig met muziek. 
Na wetenschappelijke studies heeft ze de draad terug opgenomen op 24 jarige leeftijd; dit via een cyclus viool en kamermuziek aan de academies van Anderlecht en Ukkel, evenals privaatonderwijs bij André Siwy en Jean-Frédéric Molard .

Haar beroepsactiviteiten zijn verdeeld in onderwijs, orkestwerk: (B.P.O en V.B.S.O) muziekanimaties voor kinderen en bejaarden evenals medewerking aan theaterspektakels en vertelling. .

Haar samenwerking met Herman Haegemans, leerling van Gérard Ruymen, liet haar toe postuum voordeel en diepgang te halen uit het pedagogisch levenswerk van laatst vernoemde . 

Herman Haegemans  studeerde aan het K.V.M.C te Antwerpen bij boven reeds genoemde Gérard Ruymen. Na het behalen van zijn eerste prijs verleende hij zijn medewerking aan groepen van diverse omvang: Nationaal Orkest van Belgie, Philharmonie van Antwerpen, Brussels Philharmonisch Orkest, Vlaams Brabants Symfonie Orkest evenals opera en operette orkesten. 

Sedert 2015 hebben meerdere  duo-optredens  aanleiding gegeven tot ateliers voor viool en altoviool. De bedoeling v.h. atelier is een eerste contact met viool/ altviool voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die geen enkele praktische ervaring hebben met het instrument.
Het is niet meteen de bedoeling een eerste vioolles te geven. Door middel van een ietwat ludieke voorstelling van het instrument, is het in feite de bedoeling de kinderen de gelegenheid te geven zelf te ondervinden hoe het aanvoelt een instrument en de strijkstok aan te raken en te laten klinken. Tot slot spelen ze gezamenlijk de begeleiding van een eenvoudig kinderliedje . We gebruiken een zeer eenvoudig techniek  die “ bourdon”  word genoemd. 

Praktisch:
De instrumenten worden meegebracht door ons. 
7 stoelen voor kinderen +2 stoelen voor de musici + één grote tafel
Mogelijke momenten en data : 
Middaguur of woensdagnamiddag evenals parascolaire activiteiten zoals fancy - fairs of lentefeesten.
Kostprijs: VOLLEDIG GRATIS & ZONDER ENIGE VERPLICHTINGEN voor de school noch de leerling. 
Verdere activiteiten (eventuele optredens) zijn bespreekbaar.

inlichtingen : HERMAN.HAEGEMANS@live.be - tel.: 03.238.83.34. of  0468 10.77.17.

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?