Agenda

Het Grootmannenkoor Zwolle NL o.l.v. Hennie Ramaekers

Datum: 24-03-2019 11:30:00
Details:

Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) is opgericht op 2 juli 1917. Het koor geniet zowel binnen Zwolle als ver daarbuiten bekendheid door haar optredens. Binnen Zwolle vanwege het regelmatig verzorgen van optredens en concerten. Het GMZ is een algemeen mannenkoor dat dus al een eeuw van zangplezier, saamhorigheid en optredens achter haar heeft liggen. Als vertegenwoordigers van het Zwolse en Overijsselse culturele leven hebben wij tal van binnen- en buitenlandse reizen achter ons liggen. Zo nam het koor vorig jaar nog deel aan het korenfestival in Verona- Italië, werd gehonoreerd met brons  en trad het nog op in de Arena van Verona!

Onze dirigent is Hennie Ramaekers, die uit Maastricht afkomstig is en jarenlang diverse bekende koren waaronder de Mastreechter Staar alsmede top symfonische blaasorkesten heeft gedirigeerd.  Onder zijn leiding heeft het koor zowel qua koorbezetting als qua programmering de afgelopen 5 jaar enorme progressie gemaakt en mag het koor met groot vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Het toevoegen van moderne herkenbare muziek zoals musicals en popmuziek, gecombineerd met een zangcursus voor aspirant-leden en koorscholing voor de overige leden,  heeft ertoe bijgedragen dat niet alleen de concerten meer publiek trekken, maar zorgde er ook voor dat tegen de algemene tendens in de laatste jaren in ledenaantal is gegroeid. Ons repertoire is van moderne herkenbare, hedendaagse populaire muziek tot klassieke koorwerken, musicals, opera, pop- jazz en filmmuziek. 

In 2017 bestond het koor 100 jaar en heeft het met gepaste trots een uniek jubileumconcert gegeven in de Spiegel in Zwolle mmv het Zwolse Toonkunstkoor Caecilia, slagwerkensemble Excelsior Westenholte en bekende solisten/bariton/sopraan/pianisten. 

Het koor heeft optredens gedaan met o.a.; Henk Poort, Marco Bakker, Ernst Daniel Smid, Anneke Grönloh, Christine Deutekom, Pim Jakobs, Louis van Dijk, Jan Vayne, Martin Hurkens, Karin Hertsenberg, Rob Hazenberg.

Groot Mannenkoor Zwolle is door H.M. Juliana Koningin der Nederlanden onderscheiden met de erepenning van verdienste penning.
Voor meer informatie : www.grootmannenkoorzwolle.nl

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?