Agenda

Joris Bosman, tenor - Willem Van de Weerd, orgel

Datum: 10-02-2019 11:30:00
Details:

WILLEM VAN DE WEERD  ORGANIST

Muziek is de rode doorheen het leven van deze musicus. Hij begon als “pianist” in het orkest van de lagere school en vervolgde zijn muzikale studies aan de muziekacademies van Lier en Antwerpen. Een logisch gevolg waren hogere studies aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Gent en Antwerpen waar hij “Eerste prijzen” en getuigschriften behaalde in diverse muzikale disciplines, zowel instrumentale als theoretische. (Notenleer, harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis, piano, orgel en koordirectie.) Zijn carrière begon hij als muziekpedagoog en organist, later uitgebreid met koordirigent. Willem Van de Weerd was ondermeer dirigent van de “Zangfaculteit” van de VUB, gastdirigent bij het Oxford Bach Choir en begeleidde verschillende Vlaamse koren naar een hoger niveau. Hij dirigeerde concerten in binnen-en buitenland met o.a. het “Gloria van Vivaldi, Requiem Mozart, Brahms, Psalmen Mendelssohn enz”…..gekoppeld aan lezingen en publicaties over klassieke muziek. Tussendoor vermelden we nog een muzikale uitstap naar de beiaard (Beiaardschool Jef Denyn) met speciale interesse voor het vak “Campanologie (leer van klokken en beiaarden). 

Muziekpedagogie, piano en zeker orgel…het vult de dag. Willem Van de Weerd geeft les muzikale opvoeding aan leerlingen van 12 tot 18 jaar en is titularis-organist van de Sint-Theresiakerk te Berchem waar hij beschikt over twee schitterende instrumenten. Bij occasionele gelegenheden is hij te gast in andere parochies en concerteerde in binnen-en buitenland. (Nederland, Polen, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk….)  willem.van.de.weerd@skynet.be

JORIS BOSMAN  TENOR 

Na zijn studie zang en piano in Leuven en Utrecht bekwaamde hij zich als solist en behaalde de “Eerste prijs zang in de disciplines oratorium, lied en opera en het Hoger Diploma lied en oratorium” aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, gevolgd door masterclasses bij Peter Schreier en Christophe Prégardien.
Hij wordt door de pers opgemerkt als solist in de rol van Ferrando in Mozarts “Cosi fan tutte” en der “ Esel’s Schatten” van Richard Strauss.
Vanuit zijn vaardigheden als acteur vertolkte hij reeds een twintigtal hoofdrollen in operetten van ondermeer Franz Léhar, Emmerich Kalman en Paul Lincke. In de musicalwereld zong hij hoofdrollen in “The Phantom of the Opera, West Side Story, Oklahoma”.

Joris is regelmatig te gast op het Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie alsook het Festival de l’été mosan en diverse buitenlandse festivals zoals Avignon, Parijs enz. Hij zong voor de Munt-opera te Brussel en de Opera van Vlaanderen als solist in uitvoeringen van “Boris Goudonov, Der Fliegende Holländer,” naast heel wat operettes…en was ook te gast in de opera van Rijsel voor de productie “Faust” van Gounod en “La Traviata” van Verdi.
Als evangelist in de passies van Johan Sebastian Bach is hij regelmatig te gast in Nederland, Frankrijk en België.

Joris Bosman realiseerde CD-opnames voor Eufoda, Accent, Arsonor en doceert zang aan de muziekacademie “August De Boeck” te Asse. joris.tenor@gmail.com 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?