Agenda

LICHTMIS - Kinderkoor Academie voor Muziek en Woord uit Hemiksem o.l.v. Lotte Van Havere - Tina Van Rompaey, viool - Eveline Rypens, hobo - Stefaan De Schepper, piano

Datum: 3 2019 11:30 tot 13 2024 11:18
Details:

Kinderkoor van de Academie voor Muziek en Woord Hemiksem bestaande uit 24 meisjes en 2 jongens tussen 8 en 17 jaar die gebeten zijn door de zangmicrobe. Wekelijks werken zij samen aan één- en meerstemmig koorrepertoire met aandacht voor stemgebruik, ademhaling, dynamiek en koorklank. Musiceerplezier en kwaliteit staan centraal.  
Robin Elise Aerts - Noah Apers - Haylana Berben - Lily Berben - Mariken Brouwers - Luka Creevey - Jana De Bruyn - Yente de Lange - Manoe De Maeyer - Jilke De Ridder
Lies De Schepper - Fien Heirbaut - Janne Heirbaut - Rose Lolenga - Femke Lostrie - Emily Melkebeke - Reine Nduwabagabo - Eveline Rypens - Femke Sas - Jentel VaesMante Vaes - Car Van Bauwel - Ayla van Brusselen -Landuyt - Louka Van der Reysen - Maria Van Dyck - Tina Van Rompaey
Viool  
Tina Van Rompaey – °07/05/2008
Leerling van Hans Cammaert aan de Academie voor Muziek en Woord Hemiksem.

Hobo
Eveline Rypens – °02/02/2001
Leerling van Ineke Craeghs aan de Academie voor Muziek en Woord Hemiksem.

 
                                             

                                                      

Lotte Van Havere, Dirigent
 Lerares AMV, samenzang en kinderkoor aan de Academie voor Muziek en Woord Hemiksem.  
 Leerkracht muziek in basisschool Sint-Lutgardis te Schelle.Docent toegepaste didactiek aan AP Hogeschool Antwerpen.
 Medewerker van AMAJ (koorwerking Musiceerdagen, Koorkampen, Klink- en klaterkampen voor kleuters)

 

Pianobegeleider
Stefan De Schepper behaalde het Meestergraaddiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen (KCA).
Hij werd laureaat van verschillende wedstrijden, waaronder de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet van België (voor kamermuziek) en de Durlet-wedstrijd. Tevens ontving hij, onder meer, de prijs De Vries-Tolkowsky en de Annie Rutzky-prijs.
Hij nam deel aan verschillende festivals, waaronder het Steinway-festival te Eindhoven en het Reder-festival te ’s Hertogenbosch.
Stefan concerteerde o.a. met I Solisti del Vento, het Ensor strijkkwartet, de orkesten van Jeugd en Muziek Antwerpen, La Chapelle de la Lorraine en het Nieuw Vlaams Symfonieorkest. Hij gaf concerten in Europa, de V.S. en Mexico en trad op voor binnen- en buitenlandse radio- en tv-stations.
Samen met Peter Verhoyen (piccolo) en Aldo Baerten (fluit) nam hij verschillende full cd’s op.
Stefan is actief als pianobegeleider van de fluit- en piccoloklassen aan het KCA.
Hij is ook als pianobegeleider verbonden aan de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem en de Kunsthumaniora te Brussel.

 


 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?