Agenda

Wim Brabants, traverso - An Vanderstappen, orgel

Datum: 3 2013 11:30 tot 21 2024 22:28
Details:
 

Wim Brabants genoot zijn opleiding aan de con­servatoria te Antwerpen, Gent, Brussel en Den Haag bij onder­meer Frans Vester en Barthold Kuijken.
Sinds 1977 doceert hij dwarsfluit en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Onder zijn impuls ontstonden diverse kamermuziekensembles die zich specializeren in de uitvoering van 18de en 19de-eeuwse muziek, gespeeld op authentieke instrumen­ten, zoals 'Le Plaisir des Dames' en ‘La Fonte Barocca'. Verder maakte hij ook deel uit van diverse buitenlandse ensem­bles voor oude muziek, zoals 'Concert Royal Köln' (vele optre­dens in Duitsland, waaronder de 'Arolser Barock-Festspie­le') en 'Lauto mobile' (Saarbrücken). Ook was hij fluitist in het Duitse barokorkest 'Collegium aureum' (concerten in Keulen, Basel, Zurich en Gent), het 'Consortium Antiquum' en 'Musica Polyphonica', waarmee hij verschillende cd-opnames realiseerde en in belangrijke buitenlandse concerten optrad (Frankrijk, Duitsland en Zwitserland).
Zijn speurtochten naar vergeten muziek uit de 18de eeuw leidde o.m. in 1992 tot de ontdekking van drie blokfluitsonates van graaf Unico Wilhelm Van Wassenaer die in 1993 in een moderne editie werden uitgegeven.
Sinds 1995 is Wim Brabants dirigent van het door hem opgerichte symfonisch orkest Brabelio. Bijna tweehonderd concerten met dit orkest werden reeds gerealiseerd (België, Nederland en Frankrijk).

 

An Vanderstappen startte haar orgelstudies aan het conservatorium te Leuven bij Peter Breugelmans. Op 14-jarige leeftijd schreef ze zich in aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven waar Peter Pieters haar orgelleraar werd. Vervolgens studeerde ze voort aan de hogere afdelingen van hetzelfde instituut o.l.v organisten Peter Pieters, Luc Ponet en Reitze Smits. In juni 2010 behaalde ze haar Masterdiploma met grote onderscheiding. Met fluitist Wim Brabants verzorgt An Vanderstappen concerten in België, Nederland en Frankrijk. Als organiste is zij verbonden aan de St.-Kwintenskerk te Leuven en de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Bonheiden. Daarnaast doceert ze Algemene Muziek Vorming aan de muziekacademie te Leuven.
 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 3 maart 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Wim Brabants, traverso
An Vanderstappen, orgel

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Allegro uit Sonate in g BWV 1020           J. S. Bach

NA DE 2de LEZING
Siciliana uit Sonate in Es BWV 1031      J. S. Bach

TIJDENS DE OFFERANDE
Adagio en Allegro uit Sonata a 3 in e   J. J. Quantz

TIJDENS DE COMMUNIE
Largo en Vivace uit Concerto TWV 42 in D  
                                                       G. Ph. Telemann

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Rondement - Gayement uit Sonate op. 91 nr. 3 in G
                                                   J. B. de Boismortier


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?