Agenda

Nicola Mills, sopraan - Petros Bakalakos, orgel

Datum: 17 2013 11:30 tot 30 2024 03:17
Details:
 

De Engelse sopraan Nicola Mills studeerde aan The Royal Scottish Academy of Music and Drama bij Patricia MacMahon. Ze studeert momenteel bij Charlotte Margiono.

In 2007 werd Nicola geselecteerd door Sir Thomas Allen om deel te nemen aan The Samling Foundation Masterclass met Philip Langridge, welke werd afgesloten met een concert in The Sage in Gateshead, Newcastle. Nicola was daarnaast twee seizoenen verbonden aan de Glyndebourne Festival Opera waar zij kleine rollen zong en diverse understudy’s voor haar rekening nam.

In het seizoen 09/10 was Nicola verbonden aan de Opera Studio Nederland. Na een gastrol in een Händel productie onder leiding van Jan Willem de Vriend met het Combattimento Consort, zong ze in Purcell’s Dido and Aeneas bij Opera Zuid en Opera Royal de Wallonie. Bij Opera Onafhankelijk Toneel te Rotterdam zong Nicola Branghien in Le vin herbé van Frank Martin.

Nicola Mills heeft reeds ruime ervaring opgedaan als oratorium- en concertzangeres in heel Europa. Na haar debuut in het Concertgebouw te Amsterdam in 2010, zong Nicola daar in januari 2011 de partij van Papagena in een kinderversie van Mozart's Zauberflöte. Recentelijk is Nicola uitgenodigd te participeren in het Cristina Deutekom gala. In november en december 2011 maakt ze haar debuut bij Opera Trionfo als Donna Fulvia in Rossini’s La pietra del Paragone. Zij woont nu in Antwerpen als zij voor de vlaamse opera werkt en zij studeert met Roberta Alexander. 

Petros Bakalakos werd in 1975 geboren in Thessaloniki.
Na het behalen van zijn diploma piano in zijn geboortestad met onderscheiding en de eerste prijs ging hij over naar de Royal Academy of Music in Londen om piano te studeren met Hamish Milne en orgel met David Titterington en James o ' Donnell.
Door een beurs van de Nicholas Danby Trust kon hij zijn postdoctorale orgelstudies met Jon Laukvik aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Stuttgart verderzetten. In Stuttgart studeerde hij ook het klavecimbel en werkte als begeleider aan de Hogeschool voor zangers en instrumentalisten.
In 2008 ging hij als een repetitor naar de internationale Opera Studio in Zürich en sinds November 2009 werkt hij als een repetitor aan de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent.

Hij verscheen als soliste op talrijke locaties in heel Europa (waaronder in Westminster Abbey en St. Paul's Cathedral in Londen, Chapelle Royale du Château des Versailles, Sendesaal des ORF in Wenen, de Holzhausenschlösschen in Frankfurt en de Megaron in Athene).
 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 17 februari 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Nicola Mills, sopraan
Petros Bakalakos, orgel

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Toccata con Fuga in d BWV 565  (orgelsolo)          J. S. Bach  

NA DE 2de LEZING
Sit Nomen – uit ‘Laudate Pueri’ RV 601                   A. Vivaldi

TIJDENS DE OFFERANDE
Quia respexit – uit ‘Magnificiat‘                               J. S. Bach

TIJDENS DE COMMUNIE
If God be for us – uit ‘The Messiah‘                      G.F.Händel

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Laudamus te – uit de mis in C KV427                  W.A.Mozart

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?