Agenda

Bob Van de Velde, klarinet - Christa Steenhuyse, orgel

Datum: 27 2013 11:30 tot 23 2024 01:05
Details:    

Bob Van de Velde (° Antwerpen 1968) studeerde klarinet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij prof. Walter Boeykens, waar hij in 1990 een Eerste Prijs behaalde met grote onderscheiding. Vervolgens vervolmaakte hij zich aan het Conservatorium te Brussel in historische uitvoeringspraktijk bij prof. Guy Van Waas. Tijdens zijn studies verdiepte hij zich bovendien in het repertoire voor de bassethoorn en de basklarinet.?


Als free-lance musicus verleende Bob zijn medewerking aan zowat alle professionele Belgische orkesten (waaronder Anima Aeterna olv Jos Van Immerseel, Il Fondamento olv Paul Dombrecht,…) . Zowel in kamermuziekverband als in solistische optredens vertolkte hij de hoogtepunten uit het klarinetrepertoire.
In 1989 was hij mede-oprichter van het Flanders Clarinet Quartet, waarmee hij als basklarinettist meer dan 400 optredens verzorgde in Europa, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Zijn eerste concertreis bracht hem in 1990 samen met zijn echtgenote Christa Steenhuyse (piano) naar Oostenrijk, waar zij samen recitals brachten op de Salzburger Festspiele en in Tirol. In 1997 werd hij uitgenodigd om als solist met het Nationaal Orkest van Ecuador olv Medardo Caisabanda de Zuid-Amerikaanse première te verzorgen van het toen pas ontdekte concerto voor Bassethoorn van Carl Stamitz. Aansluitend doceerde hij tijdens masterclasses in Ecuador (Quito, Guayaquil) en Japan (Osaka).
Sedertdien concerteerde en doceerde  hij in Europa, Japan, Korea en Argentinië.  ?
Recente projecten omvatten o.a. de productie “Kinderen van de Oorlog” met de uitvoering van Theodorakis’ “Mauthausen-Lieder” samen met Kathy Lindekens en Patrick Hiketick, en de productie “Treurlied om Kayano” op muziek van Gwendolyn Sommereyns. In het kader van het Mozartjaar 2006 realiseerde hij een CD met Mozarts kamermuziek voor Bassethoorns.
Op theatergebied verleent Bob zeer regelmatig  zijn medewerking aan diverse operette- en musicalproducties. Daarnaast maakt hij deel uit van het Orkest der Lage Landen, de Belgische Kamerfilharmonie en het Metropolis Symphony Orchestra. Naast deze activiteiten als uitvoerend musicus is Bob Algemeen Directeur van Metropolis Music Publishers.

         

Christa behaalde eerste prijzen notenleer, piano, kamermuziek en harmonieleer aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en volgde verscheidene cursussen muziekanalyse en vormleer die haar creativiteit en zin voor compositie in de hand werkten.  Daarnaast verdiepte zij zich, als aansluiting op haar klassieke opleiding, ook in de “Avant-Garde”-muziek met o.a. een masterclass bij Vinko Globokar.
Als pianiste concerteerde zij in de Benelux, tijdens de Salzburger Festspiele en in Tirol. Als componiste kreeg zij diverse opdrachten van o.a. Jeugd en Muziek, Stedelijke Muziekacademie Antwerpen, Flanders Clarinet Quartet en van verscheidene koren. Christa’s kindermusical “De Leerling Tovenaar” (een muzikaal sprookje) kende groot succes bij pers en publiek. Verder verleende zij haar medewerking aan diverse projecten van Jeugd en Muziek, Concerto Arcato, ANZ-Koorweek (i.s.m. Jan Van der Roost), Jeugd en Dans (i.s.m. Jos en Jeanne Brabants), Theater-Cabaretgroepen (“Muzikantelen”, “‘t is Sonant”,...).
Momenteel geeft Christa pianoles en samenspel/begeleidingspraktijk aan de muziekacademie van Willebroek.

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 27 januari 2013 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Bob Van de Velde, klarinet
Christa Steenhuyse - Van de Velde, orgel

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Marche des Prêtres                          W.A. Mozart

NA DE 2de LEZING
Ave Maria                       J. S. Bach / Ch. Gounod

TIJDENS DE OFFERANDE
Aria BWV 1068                                    J. S. Bach

TIJDENS DE COMMUNIE
Adagio KV 622                                 W.A. Mozart

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Rondeau                                            J. J. Mouret

 

 

                          


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?