Agenda

Cesar Nikolai Laporev, viool

Datum: 05-08-2018 11:30:00
Details:

  

Cesar Nikolai Laporev is geboren op 28 september 1995 in Gent, België. Hij begon zijn vioolstudies op zevenjarige leeftijd met Sergio Rogiers. Hij studeerde ook bij Lilia Umnova, Igor Tkatchouk en Ludmila Ignateva. In 2012 studeerde hij aan de Koningin Elizabethkapel met Augustin Dumay en Tatiana Samouil. 

Cesar Nikolai heeft verscheidene prijzen gewonnen in verschillende landen: in 2006 won hij de eerste prijs in Axion Classics van Dexia. Het jaar daarop nam hij deel aan het concours Flame in Parijs, waar hij de tweede prijs behaalde, en aan het concours Kocianova in Tsjechië, waar hij de derde prijs behaalde. In 2008 nam hij terug deel aan Kocianova, waar hij terug een derde prijs behaalde. In 2009 won Cesar de derde prijs in het concours Bravo in Namen en de eerste prijs in het Concours Luxembourgeoise pour Jeunes Solistes in het Groot-Hertogdom Luxemburg. 

Daarnaast heeft Cesar ook aan masterclasses deelgenomen: in 2007 en 2009 in Portugal met prof. Sergey Kravchenko, viooldocent aan het Tchaikovsky conservatorium in Moscou. In 2009 heeft hij een masterclass in Liège gevolgd met Phillippe Koch, konzertmeister van l'Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Cesar was ook deelnemer aan Musica Mundi, een kamermuziekkamp voor jonge muzikanten. 

Cesar heeft ondertussen al op veschillende internationale podia gestaan zoals in Berlijn, Keulen, Zaragosa, Madrid, Rostock, Luxemburg,... In september 2011 heeft Cesar samen met zijn broer, Ilia, in de Handelsbeurs in Gent opgetreden, waar koningin Mathilde en koning Filip het concert bijwoonden. 

Cesar heeft ook lessen gekregen van internationaal erkende violisten zoals Vladimir Spivakov, Dora Schwarzberg, Sergey Ostrovsky, Renaud Capuçon en Boris Belkin. 

Sinds april 2015 is Cesar leerling van prof. Stephan Picard aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik in Berlijn.Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?