Agenda

KERSTMIS Ensemble VOCES AEQUALES o.l.v. Cristel De Meulder - Jan Van Mol, orgel

Datum: 25 2018 11:30 tot 30 2024 03:18
Details:

 

 

Ensemble Voces Aequales

Het ensemble ‘Voces Aequales’ is gegroeid uit de cursus ‘vocaal ensemble’ in de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Het ensemble bestaat uit vrouwenstemmen. Al vlug breidde de groep uit met bevriende zangeressen die ook een vocale opleiding volge.
Het ensemble telt tussen de 15 à 20 leden en wordt indien nodig uitgebreid.
De vaste dirigent en stichter van het ensemble is sopraan Cristel De Meulder.

Het plezier om samen te musiceren mondde snel uit in optredens buiten de academie : vieringen in Antwerpen : St.-Pauluskerk, de Artiestenmis in de St-Carolus Borromeuskerk, Zottegem, Oombergen,  Gent, Oostende, Brussel, Herentals, Tongeren, Gedinne. In 2011 Bergeijck en Hilvarenbeek(NL).
In 2012 en 2014 concerteerden zij in Sachsen Anhalt(D).

De zangeressen zijn ook zeer actief in andere koren of ensembles, daarom werkt ‘Voces Aequales’ projectmatig. Dit houdt in dat de partituren zelfstandig worden ingestudeerd zodat er sneller aandacht gaat naar samenklank en afwerking. Hierdoor kunnen programma’s op korte tijd verwezenlijkt worden. Composities voor gelijke stemmen worden onder het stof gehaald en met glans herboren.

Zoekt u een ensemble om een dienst op te luisteren ? Zoekt u een ensemble voor een sfeervol concert, profaan of religieus (Marialiederen, Kerstmis, Pasen,…) ?
Contactadres : cristel.demeulder@sopraan.eu – 0495/54.29.31
 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?