Agenda

Duo VONKKAYTS, accordeon - Sanderijn Demuynck & Dirk Fraeyman

Datum: 09-12-2018 11:30:00
Details:

Sanderijn Demuynck startte op 7-jarige leeftijd met piano. Ze kreeg de muzikale microbe te pakken in muziekacademie STAP in Roeselare
bij Annemie Verhaeghe en Ellen Moortgat en zette haar studies sinds 2017 voort in het Lemmensinstituut te Leuven. Daar wordt ze onderricht in het pianospel bij Alessandro Cervino. Om haar muzikale basis te verbreden volgt ze sinds begin 2018 klavecimbelles bij Bart Naessens en volgde ze pianomasterclasses bij o.m. Piet Kuijken en Hans Ryckelynck. Daarnaast is ze ook actief als sopraan. Hiervoor kreeg ze vorming bij Hilde Coppé en Bart De Kegel, haar huidige docent. Ze zingt ook mee in het Roeselaars Kamerkoor, waar Bart Naessens de muzikale leiding neemt. Sinds september 2018 kan ze haar muzikale kennis doorgeven aan haar leerlingen als pianoleraar in STAP Roeselare, afdeling Koekelare.
Deze degelijke muzikale basis die ze verwierf als klassieke muzikante, gebruikt ze ook binnen de folkmuziek. In 2015 startte ze als autodidact trekzakspeelster (diatonische accordeon) en volgde stages bij Aurélien Claranbaux, Pablo Golder e.a. Sinds 2016 speelt ze samen met Dirk Fraeyman, waarmee ze de steeds vaker gevraagde groep Vonkkayts vormt. Ze speelden op festivals en evenementen zoals Boombalfestival, Gooikoorts, Boombal Intiem, Stage voor Traditionele Volksmuziek in Gooik, Dafodil en creëerden reeds vele malen de muzikale sfeer op huisconcerten.

Dirk Fraeyman startte met muziek op 6-jarige leeftijd als autodidact. Vanaf zijn negende volgde hij lessen op de muziekacademie. Daarnaast kreeg hij privéles accordeon van 1979 - 1982. Tijdens muziekstages in 1986 - 1987 - 1988 volgde hij de stage samenspel bij Walter Heynen (fluitist bij Wannes Van De Velde). Vervolgens volgde hij accordeonstages bij Ludo Mariën in 2010 en 2011. Nadien nam hij deel aan samenspelstages bij Allan Skrobe (Zweden) van 2012 t.e.m. 2018. Sinds 2016 studeert hij klassieke accordeon bij Sandra Mollin aan het SAMW te Tielt.
Hij was sinds 1986 muzikaal actief bij een aantal gezelschappen waarmee hij concerteerde op o.a. het Dranouter festival, Labadouxfestival, Nekka Nacht en de Paulusfeesten.
Daarnaast richtte hij Trotwoar (sinds 01.07.2007) op. Als mede-initiatiefnemer van het Grootlichtbal (Evergem) nam hij 2 jaar de artistieke leiding. Tevens stond hij in 2015 aan de wieg bij de oprichting van Gooikestra. 
In 2015 - 2017 maakte hij deel uit van de redactie van FOLK, Muziekmozaïek als CD-recensent.
Sinds september 2018 is hij initiatiefnemer en begeleider van de groep TLS-samenspel van het Sint-Jozefsinstituut-College, scholengroep Sint-Rembert,  te Torhout.
In oktober 2016 werd met Sanderijn Demuynck de basis gelegd voor het folkduo Vonkkayts. Samen speelden ze o.a. concerten op Boombal, Feest van de Folk Dendermonde, Gooikoorts, Dafodil, Folkonstage (volksmuziekstage), Boombalfestival.

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?