Agenda

Ad van Sleuwen, orgel - Fien van Dingenen, blokfluit i.s.m. Calcant

Datum: 25-11-2018 11:30:00
Details:

Ad van Sleuwen studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg Hoofdvak Piano bij Gérard van Blerk, Hoofdvak Theorie der Muziek bij Jan van Dijk en Hoofdvak orgel bij Hub. Houët. Verdere verdieping volgde bij Ewald Kooiman, Ton Koopman en Luigi Tagliavini.
Ad van Sleuwen was hoofdleraar orgel, docent Muziekgeschiedenis, methodiek orgel, uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.
Samen met de orgeldeskundige Frans Jespers publiceerde hij over orgelhistorische zaken, zoals over de orgelmakers Van Hirtum uit Hilvarenbeek, en de orgelmakers Vollebregt uit Den Bosch.
Ad van Sleuwen legde de klank van diverse historische orgels vast op een twintigtal Cd's, en concerteert als solist in nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Rusland, Italië , Portugal en Engeland.
Ad van Sleuwen is als organist verbonden aan de Petruskerk te Hilvarenbeek alwaar hij de vaste bespeler is van het bekende Van Hirtum-orgel.
Als componist heeft hij diverse liturgische werken op zijn naam staan.
Ad is in het bezit van diverse historische vleugels waaronder een Erard-concertvleugel uit 1868. Dit gaf aanleiding om samen met de Russische pianiste Jelena Bazova een duo te vormen, dat zich specialiseert in de pianoliteratuur uit de Erard-periode. Het duo gaf concerten in Nederland en Rusland en maakte opnamen voor de NPS-radio.
In 2007 verscheen er een CD waarop Ad van Sleuwen met Marina Eckardt muziek verzorgde voor mandoline en fortepiano; zo zijn composities te horen van onder andere Beethoven en Hummel. In 2010 verscheen een CD met Concerti van Telemann. Deze Cd , met Martien van Woerkum als traverso-speler, werd opgenomen in de Petruskerk te Hilvarenbeek.

Fien van Dingenen heeft gestudeerd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg waar ze les kreeg in muziekgeschiedenis. 
Nadien heeft zij methodologie gestudeerd aan de Hogeschool 'Bourdon' voor muziek. In juni 2009 behaalde ze haar Bachelor-diploma op het zelfde Instituut, haar presentatieconcert werd gehouden in de kerk van de Weebosch. Fien studeerde blokfluit bij Els Raap, Maartje Coppes en Paul Weeren. 
FIEN heeft geconserteerd in eigen land, België, Frankrijk en Portugal, Rusland en Afrika. 
Ze geeft les in de CMD te Valkenswaard en Art4U in Veldhoven. 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?