Agenda

Kamerorkest MUSICA CON GIOIA o.l.v. Werner De Bleser

Datum: 4 december 2018 11:30 tot 22 2024 07:46
Details:

Musica con Gioia (McG) wil als kamerorkest (strijkers en houtblazers) een podium geven aan volwassen niet-professionele musici met een gedegen basisopleiding in het DKO en een speciale interesse voor klassieke muziek in de breedst mogelijke zin. Musica con Gioia (McG) wil, als één van de weinige niet-professionele kamerorkesten, een zo ruim mogelijk publiek bereiken met frisse uitvoeringen en een gedurfde programmatie van niet-symfonische klassieke muziek. 

Om dat brede publiek te bereiken (jong en oud, bekend en onbekend met klassieke muziek) spelen we op zo veel mogelijk verschillende plekken (concertzaal, kerk, rusthuis) en streven we naar een regelmatige samenwerking met anderen (koren en solisten). 

Bij Musica con Gioia of muziek met vreugde staat het plezier van muziek maken voorop. Dit plezier vormt, samen met het enthousiasme van de musici, de basis om op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren. 

In de schoot van het mannenkoor "Zingende Wandelkring Sint-Norbertus Antwerpen" (ZWK) ontstond de behoefte om met iets anders naar buiten te komen dan enkel met koorzang en pianobegeleiding.

Op initiatief van Marc Coremans werd in september 1999 het kamerorkest " Musica con Gioia" opgericht. We hebben dan wel een naam die moeilijk uit te spreken is, goed gekozen is hij wel, wij maken namelijk héél graag muziek. Aanvankelijk werd vooral samen met het mannenkoor opgetreden, maar al snel werd het orkest een aparte entiteit binnen het koor. Onder leiding van Marc Coremans kreeg het orkest zijn huidige vorm, bestaande uit een strijkers- en een houtblazersgroep. De samenwerking met het mannenkoor resulteerde in o.a. een film- en musicalconcert in de Blauwe Zaal van de Singel in Antwerpen en in de opvoering van Henry Purcell’s opera King Arthur.

Einde 2006 werd het dirigeerstokje overgenomen door Werner De Bleser. Onder zijn leiding werd niet alleen verhuisd naar een nieuwe locatie, maar werd het orkestrepertoire flink uitgebreid. Het orkest speelt een mix van bekende en minder bekende klassieke muziek maar ook muziek uit films en musicals. 

De voorbije jaren gaven we concerten in de Singel, De Schorre Klassiek, we speelden aperitiefconcerten, een Passieconcert, Het Kerstverhaal, Les Misérables...


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?