Agenda

Heilige Crispinus & Crispianus - Feest van de schoenmakersgilde - Jan Geubels, orgel - i.s.m. Calcant vzw

Datum: 28-10-2018 11:30:00
Details:

Jan Geubels (°1950, Antwerpen)
Eerste kennismaking met het orgel is vanaf 1964 in het zangkoor van Sint-Jozef bij Herman Verschraegen. 
Na zijn legerdienst (1975) wordt de orgelstudie aangevat bij Jos Peeters aan de Muziekacademie te Wilrijk. 
Hij volgt o.a. Masterclass bij Klaas Bolt (8 kleine preludes en fuga's).
Tijdens de jaarlijkse Orgel Wintercyclus is hij geregeld registrant voor top organisten als André Isoir en Guy Bovet. En op sommige zondagen vervangt hij de titularis op het Charles Anneessens orgel.
In de periode 1970-2005 bespeelt hij het Carolus Dillens orgel van de Sint Carolus Borromeuskerk tijdens de jaarlijkse viering van Gilde HH. Crispinus en Crispianus.
Sinds enkele jaren, na een actieve IT-carrière waarbij het orgelspel op een laag pitje stond, is hij terug orgelleerling aan het Conservatorium Mechelen bij Wannes Vanderhoeven.
Sinds 2010 is hij medewerker bij Het Orgel in Vlaanderen.
In april 2013 nam hij deel aan het “1st International Organ Cycle of Constância, Portugal” georganiseerd door CICO – Centro Internacional do Carrilhão e do Órgão.
Regelmatige wordt het orgel bespeeld tijdens de Open Monumenten dagen in Mechelen.
In de zomer van 2017 speelt hij het eerste en laatste concert in de eerste reeks marktconcerten in Keerbergen op het historische Van Peteghem orgel van de Sint-Michielskerk.
In 2018 is er in de zomer opnieuw een bespeling tijdens de marktconcerten in Keerbergen en op 28 oktober wordt tijdens de wekelijkse Artiestenmis het in 2013 gerestaureerde Dillens orgel bespeeld.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?