Agenda

Kirchenchor St. Bartholomäus Niederkrüchten in Nordrhein-Westfalen

Datum: 14-10-2018 11:30:00
Details:

Het koor is opgericht in 1862 eerst als puur mannenkoor en nadat het de chaos van de twee oorlogen had overleefd, werd het uitgebreid naar een gemengd koor. Vandaag is nog steeds de belangrijkste taak van het koor de muzikale opluistering van de goddelijke diensten in St. Bartholomeus. Maar er waren ook "seculiere" programma's, die zijn aangenomen met veel sympathie vanaf de jaren 1950. Zoals in Romberg waar het koor Gabriels "Requiem" met choirmasters Willy Cuypers uitvoerde en dat resulteerde in een ensemble gewijd aan het  vocale en het onderhoud van A capella kunst, er zijn talrijke concerten samen met orkest onder zijn stokje uitgevoerd zoals "de Bel" van A. Fauré en  "Cecilia" van Charles Gounod.
Koordirigent Volker Mertens nam het stokje over in 1989. De opneming van de meesterwerken van de choral literatuur en de uitbreiding van het repertoire met inzet op de stemmen  zijn zijn voornaamste zorg.

Het koor bestaat op dit moment (2018) uit 96 leden, waarvan 73 actieve zangers , met inbegrip vande  koordirigent Volker Mertens.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?