Agenda

Gemengd koor CANTEMUS NOVUM uit Halle-in-de-Kempen o.l.v. Hedwig Abrath

Datum: 30 2018 11:30 tot 30 2024 03:07
Details:

Cantemus Novum is een vierstemmig koor uit Halle-Zoersel.

Opgericht in 1968, groeide een groepje gemotiveerde zangers uit tot een nu 50 leden tellend gemengd koor, met als doel de musiceervreugde door te geven aan de luisteraars, door de vocale muziek van verschillende periodes en genres.

In 1984 werd – onder impuls van zijn toenmalige dirigent en stichter van het Philharmonisch Koor van Antwerpen Oscar Dijck – het koor ‘herdoopt’ tot “Cantemus Novum”, wat wil zeggen: “Laat ons iets nieuws zingen”, en dat deden zij ter gelegenheid van concerten in binnen- en buitenland (Windsor, Tsjechië, Eifel, Lille, Echternach, Arnhem), gastoptredens, opluistering van academische zittingen, concerten (o.a. met Dirk Brossé) en allerhande misvieringen.

Naar aanleiding van hun 40-jarig bestaan ondernam het koor in oktober 2008 een concertreis naar Berlijn en trad er op in de Herbert von Karajanzaal van de Berliner Philharmoniker en in de St.-Matthiaskirche o.l.v. Frans Cuypers.
In 2009 werd aan het koor de Cultuurprijs van de gemeente Zoersel toegekend.

Onder leiding van hun huidige dirigent Edwig Abrath brengt het koor alle genres, die samen zingen tot die heel speciale belevenis maken; komen aan bod: gregoriaans, barok, classicisme, romantiek, hedendaagse ‘klassieke’ muziek, negrospirituals, musical, popmuziek, enz…
Buiten hun traditioneel gevarieerd concert , luistert Cantemus Novum regelmatig op hoogdagen de misvieringen op in de grote Antwerpse kerken: St.-Paulus, St.-Jacob en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?