Agenda

Christa Steenhuyse-Vandevelde, piano

Datum: 02-09-2018 11:30:00
Details:

       

Christa studeerde piano bij Dhr. Lode Backx, Dhr. Jozef De Beenhouwer en Dhr. William Peeters. Daar de klas van Dhr. Lode Backx een rijke historiek kent die diep geworteld zit in onze prachtige Vlaamse muziek. (Lode Backx was immers leerling van Marinus de Jong en Emmanuel Durlet die op hun beurt bij Lodewijk Mortelmans studeerden enz...), is het niet zo verwonderlijk dat ook bij Christa de liefde voor onze Vlaamse muziek geboren werd. Al vroeg ontdekte zij de pracht van Lodewijk Mortelmans’ muziek en verdiept zij zich momenteel in zijn gehele piano-oeuvre.

Dit stimuleert en motiveert naar niet enkel om uit te voeren maar inspireert haar ook om zelf te creëren. Christa’s composities zijn ’n cross-over van klassieke en moderne stijlen, veelal romantisch getint en met aandacht voor een vloeiende melodie en een mooie, harmonische begeleiding.

Veelal schreef of schrijft zij voor haar leerlingen voor wie ze ook enkele werkjes op CD uitbracht. ‘O Beautiful Day’ is een kleine greep uit het nog steeds uitbreidende repertoire van haar hand.
Christa geeft les aan de Academie voor Woord en Muziek van het GO te Willebroek waar ze met niet aflatende energie haar liefde voor muziek doorgeeft aan jong en oud.

Creativiteit stimuleren, nieuwe dingen ontdekken maar tegelijkertijd het herwaarderen van ons muzikaal erfgoed typeren Christa en uiteraard is dit voelbaar in haar lessen maar zet zich dit ook om in een niet aflatende, enthousiaste inzet als Creatief Directeur bij Metropolis Music Publishers. Hier wordt oa nauw samengewerkt met tal van gerenomeerde componisten en uitvoerende musici.

Kortom ver-reikend op alle gebied.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?