Agenda

Govaert Haché, zang - Tom Johnson, viool - Peter Maus, orgel

Datum: 9 2012 11:30 tot 21 2024 21:58
Details:
 
       Govaart Haché                                  Tom Jonhson                                            Peter Maus
 

Govaart Haché: (1984, Schoten) vangt zijn muziekstudies aan in de muziekacademie van Ekeren. Aan het Lemmensinstituut te Leuven wordt hij gediplomeerd pianist bij Alan Weiss en Johan Lybeert. Hij behaalt tevens zijn diploma zang met Lieve Jansen en Godfried Van de Vyvere als vocale inspiratiebronnen. Dankzij de logopediste Livia Cuypers komt hij in contact met de methode van Lichtenberg.?Hij volgt masterclass zang bij Alexander Oliver, Zeger Vandersteene, Jeannette Fischer, Maurice Willems, Hera Björk (Complete Vocal Technique), Udo Reinemann, Eda Moser en Barbara Bonney.?In 2009 volgt hij zanglessen bij Tom Krause in Salzburg aan de Sommerakademie. Deze zanglessen blijken enorm waardevol. (In 2010 rondt hij zijn Master Kamermuziek af. Tijdens de zomers van 2006 en 2008 volgt hij de Kurt Thomas-cursus te Utrecht om ervaring op te doen met koordirectie.)?Govaart geeft graag les en doet dit in de muziekacademies van Berchem en Essen. In de Sint-Ludgardisschool te Merksem geeft hij de lessen Muzikale Opvoeding. De academie van Ekeren rekent op zijn begeleidingstalent. (Via Koor&Stem werkt Govaart als vocale coach voor koren. Tijdens de zomervakanties werkt hij als zangleraar bij Muzikamp in Carlsbourg.)?Govaart (zingt van jongs af aan bij de Ekerse C-koren, waar hij nu nog steeds te horen is als tenor bij het Vocaal Ensemble Cantando. Hij) zingt free lance in vocale ensembles, ondermeer White’n’Black, Accolade, Psallentes, Capilla Flamenca, Bachplus, Currende en het Vlaams Radio Koor. Daarnaast bouwt hij ook een solo-carrière uit. govaart@muziekmeesters.be

Tom Johnson: op negenjarige leeftijd startte hij zijn muzikale opleiding aan de academie van Ekeren, waar hij voor het instrument viool kiest. Later volgde hij aan deze academie nog piano, zang en AMT. In 2006 studeert hij hier af met grootste onderscheiding en besluit  zijn vioolstudies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij viooldocent Guido De Neve.  In 2011 behaalt hij zijn Master diploma met grote onderscheiding. 
Hij volgde reeds masterclasses bij o.a. :
Igor en Vesna Grupmann, István Párkányni, Elliot Lawson en Ning Kam. Orkestervaring deed hij op onder de kundige leiding van dirigenten zoals Yoel Levi, Ivo Venkov, Ivan Meylemans,  Jaap van Zweden, Philippe Herreweghe.  ?Van 2008 tot 2011 is hij concertmeester van het Jeugd en Muziek Orkest van Antwerpen, met als hoogtepunten een vertolking van de vioolsolo in Sheherazade van Rimsky-Korsakov en een concertreis naar Zuid-Afrika. ?Naast de viool koestert Tom een grote liefde voor koormuziek. Aan het conservatorium volgt hij koordirectie bij Geert Hendrix en Luc Anthonis. Dit leidde al tot concerten met projectkoren en het Lierse koor Helicon.
 
Peter Maus: (Antwerpen, 1983) volgt als kind pianoles en is in de periode 1991-2005 lid van het Antwerps Kathedraalkoor. Reeds als kind is hij behoorlijk onder de indruk van het majestueuze Schyvenorgel van de Antwerpse Kathedraal, maar pas in 2004 start hij met orgelstudies bij Joris Lejeune.  
Intussen studeert hij zang aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Dirk Snellings en Lieve Jansen, maar  in 2007 verhuist hij naar de orgelafdeling. Zijn hoofdleraren zijn Reitze Smits en later ook Peter Pieters, organist van de Kathedraal in Mechelen. 
In juni 2011 behaalt hij het Masterdiploma in de muziek, evenals het diploma van de vernieuwde lerarenopleiding. Voor zijn eindexamen orgel met repertoire van J.S. Bach, Olivier Messiaen en Guy Weitz behaalt hij grote onderscheiding. 
Als organist was hij verbonden aan de Sint Andrieskerk in Antwerpen (2005-2007) en sinds 2009 is hij titularis van de Sint Laurentiuskerk in Hove, in samenwerking met zijn oud-leraar Joris Lejeune. Op de monumentale orgels van de Sint Michielskerk in Antwerpen en van de Dominicanerkerk in Brussel verzorgt hij regelmatig orgelbespelingen. Verschillende koren doen op hem een beroep als begeleider op orgel en piano. 
Naast lesopdrachten in de Muziekacademies van Wemmel en Sint-Pieters-Woluwe is hij koorleider van de Abdij van Keizersberg in Leuven. Daarnaast is hij repetitor en begeleider bij de Koninklijke Chorale Caecilia en bij het Antwerps Kathedraalkoor.  Verder zingt hij bij het bekende gregoriaans ensemble "Psallentes" en is hij Cantor in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal.
Sinds 2010 vormt hij een artistiek duo met saxofoniste Stefanie Nauwelaerts. Bij deze concerten gaat het orgel een boeiende confrontatie aan met een instrument dat allesbehalve met een kerkgebouw geassocieerd wordt! 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 9 december 2012 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Govaart Haché, zang
Tom Johnson, viool
Peter Maus, orgel

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
aria 'Every Valley' uit 'The Messiah'     G.F. Händel

NA DE 2de LEZING
Ave Maria                                  J.S. Bach/Gounod

TIJDENS DE OFFERANDE
Sub tuum Praesidium                       W. A. Mozart

TIJDENS DE COMMUNIE
aria uit 'Kantate BWV 161' "Mein  Verlangen" J. S. Bach

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
aria uit 'Kantate Nr. 170':
"Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust" J. S. Bach

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?