Agenda

Michael Overbury, orgel i.s.m. Calcant vzw

Datum: 27-05-2018 11:30:00
Details:

 

Organist en klavecinist Michael Overbury kreeg vroege muzikale invloeden gericht op Farnham en Londen. In zijn lokale parochiekerk, St Andrew's, werd hij geïntroduceerd, als koorknaap en assistent Organist.  Zijn leraar orgel Stephen Thomson bracht hem de glorie van de Engelse liturgische traditie bij, en het was hier ook dat hij hem geïnspireerd met een liefde voor het klavecimbel. Ook tijdens deze jaren aan de Farnham Grammar School bood het nationaal befaamde Farnham Festivals hem de gelegenheid een aantal eerste optredens voor solo piano, waaronder werken van Richard Rodney Bennett, opgenomen door de BBC, en Leonard Michael Bernstein. Deze spannende en formatieve ervaringen werden aangevuld door zaterdagochtend aan Trinity College of Music, Londen, waar hij met een Junior voorstelling werd bekroond met een diploma voor zijn pianospel. 
Zijn horizon werd verbreed met een beurs voor het orgel van het Corpus Christi College, Cambridge, waar hij muziek leerde lezen en studeerde op het orgel met Gillian Weir. Klavecimbel werd met collegegeld voortgezet met Kenneth Gilbert.Na zijn studie was hij achtereenvolgens een meewerkende geleerde van het orgel aan King's College, Cambridge, assistent Organist van New College, Oxford, een plaatsvervangend organist en koormeester bij de kathedraal en abdijkerk in St Alban, directeur van muziek op de Eagle House Voorbereidende School voor jongens, en meester van de Song School in Newark, Nottinghamshire. 
Hij was 25 jaar directeur van muziek van Nottingham Boys Choir. Na het winnen van de hoofdprijs in de 1982 bij de Manchester International Organ competitie, verscheen  hij tweemaal als solist in de Royal Festival Hall, en speelt er nog steeds met tal van koren en orkesten, met inbegrip van Sinfonia Viva (voorheen het oosten van Engeland Orchestra), het Wren Orchestra, het orkest van St John Smith Square, Milton Keynes Chamber Orchestra en Engelse Sinfonia en heeft geselecteerde op verschillende opnames, met inbegrip van vijf solo schijven.
Michael was 15 jaar directeur voor muziek aan de kerk van de Priorij van onze Lieve Vrouwe en St Cuthbert, Workshop, en momenteel is hij een stichtend lid van Mvsica Donvm Dei, spelen op authentieke instrumenten voornamelijk in de East Midlands, met wie hij op Radio 3 verscheen Achttiende-eeuwse seizoen op 'In Tune' live vanuit de Kedleston Hall. 

Michael is ook klavecinist voor de kamer trio continuüm, met wie hij tweemaal in het Georg Friedrich Händel House Museum in Londen heeft uitgevoerd. Hij is begeleider voor de Nottingham harmonische maatschappij, waarvoor hij vele jaren beoordelingen heeft geschreven voor de organisten Review. Momenteel is hij begeleider in Ilford en District Choral Society, en Sinfonia Chorale in Nottingham. Hij heeft een aantal voornamelijk liturgische composities gepubliceerd, die zijn hartelijk ontvangen. Hij woont in Newark.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?