Agenda

Hadewich De Meester, sopraan NL & Dirk Vermeir, orgel

Datum: 13-05-2018 11:30:00
Details:

 

 

Hadewich de Meester (1995) studeerde zang vanaf vijftienjarige leeftijd aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas in België. Ze werd gedurende drie jaar gecoacht door Ann Krijnen.
Sinds 2010 werkt zij mee aan verscheidene jongerenopera’s oude muziek en producties van Muziektheater Transparant onder leiding van Wouter Van Looy en Nicolas Achten.
In 2012-2013 vertolkte zij de rol van Pamina in de opera Koningin van de Nacht, een productie van de Vlaamse Opera gebaseerd op Mozarts Die Zauberflötegecomponeerd door Jan Van Outryve voor een jeugdig publiek
In 2016 was zij prijswinnaar van het Prinses Christina Concours in Rotterdam. Zij werd uitgekozen om in het komend najaar een solistisch optreden te verzorgen in samenwerking met het Viotta Jeugdorkest.
Sinds mei 2016 volgt ze les bij Hilde Coppé in België en Charlotte Riedijk, hoofdvakdocente aan Codarts, Rotterdams Conservatorium.
Naast deze muzikale ontplooiing is Hadewich vierdejaars student Maritieme Techniek aan de TU Delft.

Dirk Vermeir werd geboren in Dendermonde. Hij sprokkelde diploma’s voor notenleer, muziekpedagogie, kamermuziek, harmonie, contrapunt, fuga, het laureaatsdiploma voor piano, en later ook het meesterdiploma piano. Hij is leraar aan de academies van Lede, Wetteren en Dendermonde, en docent harmonie en didactiek aan het conservatorium van Gent. Sinds 1989 is Dirk Vermeir directeur van de Academie voor Woord, Muziek en Dans in Lebbeke. Als klavierspeler (piano, klavecimbel, harmonium, positieforgel) en dirigent verzorgde hij tal van concerten op festivals in binnen- en buitenland, werkte mee aan televisie-, radio-, en cd-opnamen en gaf zomercursussen in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Dirk is thuis in diverse stijlen: oude muziek, klassiek, gospel, close harmony, musical, volksmuziek en improvisaties.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?