Agenda

Trio Consorella, zang - Nils Hellemans, orgel i.s.m. CALCANT vzw

Datum: 29-04-2018 11:30:00
Details:

 

  

Nils Hellemans is geboren te Dendermonde in 1993. In de stedelijke muziekacademie van Dendermonde kreeg hij van Frans Dooms zijn eerste pianolessen. Hij is met orgel gestart op 16-jarige leeftijd bij Bart Naessens (gewezen leerling van Luc Ponet), in die jaren kreeg hij pianoles van Ellen Moortgat.

Nils werd in 2011 de 2e laureaat van de ‘Steinway Pianocompetition voor de jeugd’ en behaalde ook op de Dexia Classics - Nationale Muziekwedstrijd zowel voor orgel als voor piano een eerste prijs. In 2012 is hij laureaat geworden van de Cantabile pianowedstrijd. In juni 2013 nam hij deel aan de Orgelwedstrijd van Quintus Kampen en werd finalist. In september 2013 werd hij halve finalist van de ’VIII. International Mikael Tariverdiev Organ Competition’ te Moskou en Kaliningrad (Rusland).

Hij heeft ook masterclasses gevolgd voor orgel bij o.a. James David Christie, Jean Ferrard, Diego Innocenzi, Eric Lebrun, Ludgar Lohmann, Pierre Pincemaille, Luc Ponet, Yves Rechsteiner, Jos van der Kooy en Arnaud Van de Cauter. Masterclasses piano volgde hij onder meer bij Franca Bertoli, André De Groote, Mirabella Dina, Franca Bertoli, Reima Raijas en Robert Groslot. Als begeleider voor lied volgt hij af en toe lessen bij Lucienne Van Dijk en Jozef De Beenhouwer.
Zijn leerkrachten waren Jan Vermeulen (piano) en Luc Ponet (orgel). Sinds 2013 is hij lid van het Orgelcomité van Dendermonde. In maart 2015 werd hij finalist van de Stephan De Jonghe pianowedstrijd te Aalst (België) en in augustus 2015 werd hij halve finalist van de internationale orgelwedstrijd in Luxemburg en Dudelange (Luxemburg). Als pianist speelde hij inmiddels regelmatig mee in projecten van The European Philharmonic Orchestra.
In november 2015 werd Nils voor twee jaar aangesteld als beursorganist (Organ Scholar) van Leuven Orgelstad.
Meer informatie daarover op volgende link: http://leuvenorgelstad.be/leuven-orgelstad/Nils%20Hellemans%2C%20organ%20scholar.html
In 2016 rondde hij zijn studies orgel en piano af aan het LUCA School of Arts met een dubbele Master in de muziek, telkens met de grootste onderscheiding. 
In 2017 behaalde hij een masteropleiding kamermuziek en de opleiding SLO (specifieke lerarenopleiding) rondde hij eveneens af in datzelfde academiejaar. 

 

“zustermaatschappij”,  
drie zussen die samen zingen vanaf hun kindertijd.
Hun stemmen, samengesmolten tot één stem, klinken nu eens vertederend dan weer fris verrassend maar steeds loepzuiver. Elkaar heel goed aanvoelend, weten ze te boeien en te raken.

Tine Gilis beëindigde in 2011 haar master piano aan het Lemminsinstituut Leuven, waar ook haar jongste zus Marthe haar master piano behaalde. Marthe zet momenteel haar studies voort aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen voor zang bij Stephanie Friede.
Nele behaalde in 2015 haar masterdiploma van cello aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en is momenteel erg actief in verschillende orkesten en ensembles. Naast familie zijn de drie zussen ook sinds vorig jaar elkaars collega's aan de academie voor muziek, woord en dans te Geel. Hoewel ze instrumentalisten zijn is zingen altijd belangrijk gebleven, want zingen is voor hen de meest natuurlijke vorm van musiceren.

De verfijnde piano- en orgelbegeleiding is in handen van pianist Nils Hellemans. Nils Hellemans is geboren te Dendermonde in 1993. In de stedelijke muziekacademie van Dendermonde kreeg hij van Frans Dooms zijn eerste pianolessen. Hij is met orgel gestart op 16-jarige leeftijd bij Bart Naessens (gewezen leerling van Luc Ponet), in die jaren kreeg hij pianoles van Ellen Moortgat. Nils was in 2011 laureaat in de gerenommeerde ‘Steinway Competition for Youth’ en haalde de eerste prijs voor piano en orgel in de wedstrijd ‘Dexia Classics’. In 2012 is hij laureaat geworden van de Cantabile pianowedstrijd. In de zomer van 2013 werd hij halve finalist van ‘International Organ Competition Mikael Tariverdiev’ te Rusland. Sinds 2013 is hij lid van het Orgelcomité van Dendermonde. In maart 2015 werd hij finalist van de Stephan De Jonghe pianowedstrijd te Aalst (België). In november 2015 werd Nils voor één jaar aangesteld als beursorganist (Organ Scholar) van Leuven Orgelstad. Als begeleider voor lied volgt hij af en toe lessen bij Lucienne Van Dijk en Jozef De Beenhouwer.

In 2016 rondde hij zijn studies orgel en piano af aan het LUCA School of Arts met een dubbele Master in de muziek, telkens met de grootste onderscheiding. 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?