Agenda

Bentivoglio strijkkwartet uit de Kempen - Annick Sauvanaud, viool - Sofia Pevenage, viool - Wouter Tooten, altviool en Sam Peerens, cello

Datum: 18-02-2018 11:30:00
Details:

 

Na hun conservatoriumstudies werkten de leden van het Bentivoglio kwartet in verschillende professionele orkesten en/of in het muziekonderwijs. In 2016 besloten zij een strijkkwartet te vormen vanuit de wens en de passie om het uitgebreide en boeiende kwartetrepertoire intensief te beoefenen. Zij zochten en vonden een vruchtbaar en uitdagend musiceerveld dat (in tegenstelling tot het orkestwerk) meer ruimte laat voor persoonlijke inbreng. In deze vorm van musiceren ervaren ze de puurheid van de muziek en een steeds groeiende persoonlijke motivatie. 

De fundamenten van het kwartet werden geschraagd op het klassieke repertoire: Haydn, Mozart en Beethoven. Daarna volgden Mendelssohn en Dvorak.

Ook werken uit de twintigste eeuw (Barber, Schostakovich, Pärt en Glass) en uit de 21 eeuw (met onder meer Richter en Einaudi) behoren tot het repertoire.

Intussen is het kwartet uitgegroeid tot een hechte groep die ook mogelijkheden opent voor samenwerking met andere musici en/of koor. 

Zo speelden ze in 2017 het magistrale pianokwintet van César Franck met Joris Lejeune aan de piano.

In 2018 volgt het wondermooie klarinetkwintet van Mozart.


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?