Agenda

Tommy van Doorn, orgel i.s.m. Calcant vzw

Datum: 28-01-2018 11:30:00
Details:

Tommy van Doorn (1990) begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen en nam vanaf zijn zeventiende orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij vanaf 2009 hoofdvak orgel aan het conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Hij verdiepte zich tevens in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In juni 2014 werd studeerde hij cum laude af met een concert in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven.  Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Kees van Houten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). Aan de Universiteit Utrecht studeert hij musicologie. Ook studeert hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Frans Haagen.

Tommy van Doorn is actief als solist en begeleider op orgel, harmonium en continuo, als beiaardier en als orgeldocent. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Hij vervult enkele bestuursfuncties in Noord-Brabantse orgelkringen.
In december 2012 is hij benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). In Boxtel is hij tevens de vaste beiaardier van de Sint-Petrustoren. Zie ook www.tommyvandoorn.com 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?