Agenda

Kamerkoor Sine Nomine uit Lier - o.l.v. Peter Pazmany

Datum: 14-01-2018 11:30:00
Details:

Het koor werd in 1983 opgericht door Jan Van Gassen.  Door het grote engagement van een enthousiaste groep amateurzangers ontstond al snel een evenwichtig ensemble.  Doorheen de jaren onder leiding van Noëlle Schepens en Daan Devos is dit steeds zo gebleven.  Op die manier verleende het koor zijn medewerking aan tal van projecten.

In januari 2012 nam Peter Pázmány de fakkel over.  Het eerste concert ‘Open Minded’ werd een succes en was toonaangevend voor wat zou volgen.  Het koor werkt met een breed repertoire, zowel in de tijd als in stijl, van kleine pareltjes tot grotere werken. Steeds wordt geprobeerd de programma’s uit te voeren met veel zin voor vormgeving en originaliteit.

Naast concerten ‘op maat’ worden samenwerkingsprojecten altijd zeer op prijs gesteld.  Dat kan met andere koren en groepen, maar kan ook ruimer gaan als we verwijzen naar het tangoconcert ‘Pasión!’ i.s.m. Quinteto Astor.  Het werd een passievol optreden.

Op 29 april 2017 trokken we nogmaals alle registers open.  Het concert ‘Találkozás’ (ontmoeting in het Hongaars) met Slavische muziek en zigeunerliederen, waarin een waaier van emoties tot uiting kwamen, was een schot in de roos.  De samenwerking met het orkest Arc-en-ciel en een ad hoc combo werden zéér gesmaakt.

Sine Nomine is steeds op zoek naar nieuwe koorleden.
Wij zijn een groep zangers met een groot engagement en kennis van notenleer en koorzang is zeker meegenomen.
Belangrijk blijft nog steeds het plezier van “samen zingen”!

Peter Pázmány (°1979) behaalde zijn diploma Meester in Muziek aan het Leuvense Lemmensinstituut in de orgelklas van Luk Bastiaens.  Aanvullend volgde hij koordirectie en compositie.  Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel volgde hij ook nog jazzcompositie en jazzarrangement en behaalde hij tevens zijn aggregaatsdiploma.

Momenteel geeft Peter naast orgel en begeleidingspraktijk ook Muziekleer voor tieners aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) te Lier.  Aan de Artesis Plantijn Hogeschool (departement Onderwijs & Training) doceerde hij verschillende jaren ‘liedbegeleiding piano’.

Naast het lesgeven dirigeert Peter het koor Sine Nomine uit Lier en het Mechelse Strijkersensemble Rosamunde.  Hij is ook de drijvende kracht achter Generation Alphabet, een (nieuw) projectmatig koorgebeuren.

Peter begeleidt op vrije basis verschillende koren en solisten en werkt geregeld opdrachten uit van uiteenlopende muzikale aard (concerten, composities en arrangementen, in groepsverband, theater, reclame, …).

Een bewuste wandeling langsheen verschillende paden.
Sinds begin 2012 heeft hij de leiding van het Kamerkoor Sine Nomine

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
O Magnum Mysterium         Tomas Luis de Victoria

KYRIË & GLORIA
Messa II a 4 voci da capella             C. Monteverdi

NA DE 1ste LEZING
Lord, we beseech Thee                         A. Batten

TIJDENS DE OFFERANDE
Bogoroditse Devo                          S. Rachmaninov

SANCTUS & BENEDICTUS
Messa II a 4 voci da capella              C. Monteverdi

ONZE VADER                                       L. Dieltiens   

AGNUS DEI
Messa II a 4 voci da capella             C. Monteverdi

TIJDENS DE COMMUNIE
The Carol of the Angels                          J. J. Niles

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Laudate Dominum                      S. Vansteenberge


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?