Agenda

T - Trio

Datum: 24 2017 11:30 tot 23 2024 00:32
Details:

Tijdens de kerstperiode is er een specifieke vraag naar muziek die enkel in deze tijd gespeeld wordt. Zo hebben wij ons gespecialiseerd in het brengen van traditionele en bekende kerstmuziek.

Wie zijn wij?

Een trio samengesteld uit trompet, trombone en tuba (euphonium). Onze naam is dan ook toepasselijk “T-Trio”. Ontstaan in 2009 wanneer stichter Guy Gevaerts het idee had de traditionele en bekende kerstmuziek weer meer onder de mensen brengen. Wat brengt de kerstsfeer er meer in dan de kerstuniformen (volledig kerstpak), wat uiteraard voor een unieke sfeer en bij het publiek voor een zeer gesmaakt beeld zorgt? Meermaals willen de kinderen een foto samen met de drie kerstmannen, al zijn de ouderen hier meestal ook niet om verlegen.

Een perfecte gelegenheid om onze muziek te brengen is een kerstmarkt of een receptie, (eventueel ook kerst- of nieuwjaarsreceptie van een bedrijf), een bejaardentehuis, bij kerstaktiviteiten in het algemeen. Ook bij kerkdiensten, zowel in de mis als bij de ingang/uitgang van de kerk (dit hoeft natuurlijk niet in het kerstmankostuum te zijn, om zwarte broek en wit hemd zijn we ook niet verlegen). Met ons trio kunnen wij zowel binnen als buiten en voor een klein of groot publiek spelen met als extra dat wij niet op één vaste plaats moeten blijven staan of zitten, maar ons tijdens het optreden ook kunnen verplaatsen (bv. bij verschillende kraampjes op een kerstmarkt of tussen het publiek bij een optreden).

Als referentie hebben wij reeds meerdere jaren gespeeld op de kerstmarkten in Antwerpen en Brasschaat. U zal ons daar dan ook weer kunnen beluisteren in de kerstperiode. Op aanvraag kan u digitaal ook luistervoorbeelden als ook een foto krijgen van ons.

Indien dit schrijven uw interesse wekt kan u steeds contact opnemen met Guy Gevaerts, GSM- nummer 0487 61 19 78. Of schrijven naar gevaertsguy@hotmail.com. 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
O du Fröhliche                                  J. G. von Herder

NA DE 1ste LEZING
Stille Nacht                                    J. Mohr/ F. Gruber 

Na 2de LEZING
Er is een kindeke geboren op aard         Traditioneel

TIJDENS DE OFFERANDE
De herdertjes lagen bij nachte Traditioneel 19e eeuw

TIJDENS DE COMMUNIE
Jesu bleibet meine Freude                       J. S.Bach

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Jingle Bells                                             J. Pierpont

 

Ensemble Voces Aequales

Het ensemble ‘Voces Aequales’ is gegroeid uit de cursus ‘vocaal ensemble’ in de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Het ensemble bestaat uit vrouwenstemmen. Al vlug breidde de groep uit met bevriende zangeressen die ook een vocale opleiding volgen.
Het ensemble telt tussen de 15 à 20 leden en wordt indien nodig uitgebreid. De vaste dirigent en stichter van het ensemble is sopraan Cristel De Meulder.

Het plezier om samen te musiceren mondde snel uit in optredens buiten de academie : vieringen in Antwerpen : St.-Pauluskerk, de Artiestenmis in de St-Carolus Borromeuskerk, Zottegem, Oombergen,  Gent, Oostende, Brussel, Herentals, Tongeren, Gedinne. In 2011 Bergeijck en Hilvarenbeek(NL) In 2012 en 2014 concerteerden zij in Sachsen Anhalt(D) 

De zangeressen zijn ook zeer actief in andere koren of ensembles, daarom werkt ‘Voces Aequales’ projectmatig. Dit houdt in dat de partituren zelfstandig worden ingestudeerd zodat er sneller aandacht gaat naar samenklank en afwerking. Hierdoor kunnen programma’s op korte tijd verwezenlijkt worden. Composities voor gelijke stemmen worden onder het stof gehaald en met glans herboren.
Zoekt u een ensemble om een dienst op te luisteren ? Zoekt u een ensemble voor een sfeervol concert, profaan of religieus (Marialiederen, Kerstmis, Pasen,…) ?
Contactadres : cristel.demeulder@sopraan.eu – 0495/54.29.31

Cristel De Meulder & Jan Van Mol

Werken sinds 1995 samen als concerterende musici en binnen de vzw Calcant (www.calcant.be) die zij hebben opgericht met als bedoeling de orgelmuziek en de vocale religieuze muziek te promoten. 
Naast optredens in eigen land en vele Europese landen, maakten zij concertreizen naar Zuid-Afrika, de Filippijnen, Brazilië, Japan, Uruguay, Argentinië..
De CD’s “Exsultate, Jubilate”(bekende religieuze melodieën) en « Tota Pulchra es" (Vlaamse religieuze werken) kenden een groot succes. 
Een derde CD « Cantio Sacra » (kleine cantates voor sopraan en concerterend orgel)  kwam uit in 2010 en werd opgenomen in de kloosterkerk van Grijo in Portugal. 
Zij verleenden hun medewerking aan de nieuwe CD met Vlaamse kerstliederen ‘Ieder jaar komt Kerstmis weer’. In 2015 zal hun nieuwste CD gepresenteerd worden : ‘Laudate Dominum’,  een vervolg op de CD ‘Exsultate, jubilate ».
Hun concerten zijn een mooie afwisseling van orgelsolo en zang.  Als het orgel het toelaat programmeren zij steeds Vlaamse componisten zoals P.Benoit, J.Callaerts, A.Gevaert,…… Hun programma’s kennen veel bijval zowel bij een breed publiek als bij de nieuwsgierige orgelfanaat.

In 2014 concerteerden zij in Polen, Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië, Kroatië, Duitsland. Ook 2015 was weer een boeiend jaar. Naast concerten in eigen land staan zij geprogrammeerd in orgelfestivals in Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Engeland en Polen.
Wilt u een concert organiseren ? Laat niet na ons te contacteren :
info@sopraan.eu – 0495/54.29.31 & janvanmol@telenet.be – 0497/43.84.24


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?