Agenda

Four Aces Guitar Quartet

Datum: 18 december 2012 11:30 tot 23 2024 01:28
Details:
 

Het 'Four Aces Guitar Quartet' staat voor vier mannen, vier gitaren en alle gevolgen die deze combinatie met zich meebrengt.

Dit Belgisch gitaarensemble werd gek genoeg gevormd in Duitsland toen de leden elkaar tegen het lijf liepen op het 'Iserlohn Guitar Festival' en besloten er bij hun terugkeer in België samen 'een muzikale lap op te geven'.

Hun eerste concert speelden ze in 2009 en algauw volgden meerdere concerten doorheen het Vlaamse landschap en enkele passages op radio 'Klara'. Daarnaast gaven ze concerten in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het kwartet had de eer masterclass te volgen bij grootmeesters als Pepe Romero, Alvaro Pierri en Laura Young en het podium te delen met gitarist en Grammy-winnaar Andrew York (Los Angeles Guitar Quartet).

Het 'Four Aces Guitar Quartet' brengt een ode aan het oude, een knipoog naar het bekende en een ontdekkingsreis door het nieuwe. Met werken van o.a. Luigi Boccherini, Maurice Ravel, Dusan Bogdanovic en Paulo Bellinatti wordt het publiek getrakteerd op een muzikale wereldreis waarin speelsheid, interactie en vier gitaren centraal staan.

Op zijn zevende startte Inti de Maet met het volgen van muziekles aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Eeklo waar hij gitaarles volgde bij Franky Viaene. Op zijn 18e besloot hij definitief het muzikale pad te bewandelen en trok hij voor zijn hogere studies naar het Lemmensinstituut te Leuven waar hij in 2009 afstudeerde als ‘Master in de Klassieke Gitaar’ in de klas van Roland Broux. Hij volgde door de jaren verschillende masterclasses bij o.a. Johan Fostier, Thomas Müller-Pering, Hubert Käppel en Dale Kavanagh. Inti is actief als docent klassieke gitaar aan de SAMW van Berchem en Deurne en studeert jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Bart Venken begon op14-jarige leeftijd met gitaarspelen aan de Academie van Maaseik bij Tom Corstjens, nadien Ils Vloemans en tenslotte Jan Sanen.. Sinds 2006 zet hij zijn passie voor klassieke gitaar voort aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Roland Broux. Door de jaren heen volgde hij reeds masterclasses bij Carlo Marchione, Marco Socias, Johan Fostier en Ullrich Stracke. Momenteel geeft Bart les aan de Academie van Maaseik.
Op foute momenten kan je Bart ook aan het werk zien als elektrisch gitarist bij ‘Gogo Monkey Squad’, een veelbelovende Limburgse rockband.

Mathieu De Ruyte kreeg zijn eerste muzieklessen aan de Academie van Stekene waar hij gitaarles volgde bij Karl De Maeyer. In de Academie van Sint-Niklaas volgde hij begeleidingspraktijk en improvisatie bij Piet Vandeveire. 
In 2007 startte Mathieu zijn muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de gitaarklas van Roland Broux, Jan Wellens en Johan Fostier. In 2012 studeerde hij af met grote onderscheiding. Hij volgde al verscheidene masterclasses bij onder meer Raphaella Smits, Carlo Marchione, Marco Socias en Alberto Mesirca. 
Als gitaarleraar is Mathieu sinds 2008 verbonden aan de Academie van Beveren.

Stein Verrelst zette zijn eerste gitaarstappen in de Naschoolse Vormingsactiviteiten te Duffel bij Tom Eykens en Guido Dornheim. Vooral de laatste had een grote invloed op zijn ontwikkeling als gitarist door hem zowel de knepen van klassiek, rock als blues aan te leren. Na zijn middelbare studies besloot hij als klassiek gitarist verder te studeren aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen bij Roland Broux en Jan Wellens waar hij in 2009 afstudeerde met onderscheiding. Hij volgde door de jaren heen masterclasses bij o.a. Pepe Romero, David Russell, Roland Dyens, Marco Socias en Dennis Azabagic. Naast ‘Four Aces’ concerteert Stein ook met de ‘Musical Medley Band’, een live-show met alle musicalhits.Sinds 2005 is hij als gitaarleraar verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier.
 

ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 18 november 2012 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

‘Four Aces Guitar Quartet’
Inti Maet - Bart Venken 
Mathie De Ruyte - Stein Verrelst

 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Introduction & Fandango                Luigi Boccherini

NA DE 2de LEZING
Baiao de Gude                                 Paulo Bellinati

TIJDENS DE OFFERANDE
Fragile                                                            Sting

TIJDENS DE COMMUNIE
Pavane pour une Infante Défunte   Maurice Ravel

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Summer Dance                               Chris Ruebens
Carnaval                                             Patrick Roux

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?