Agenda

Koor en Instrumentaal Ensemble Singolare, Annelies Brants, sopraan - o.l.v. Johan Van Bouwelen

Datum: 12-11-2017 11:30:00
Details:

Annelies Brants, sopraan, behaalde in 2003 haar meestergraad zang aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Ze studeerde er bij Guy De Mey en Lucienne Van Deyck. Vanaf 2000 was zij lid van vocaal ensemble Ex Tempore o.l.v.Florian Heyerick, waarin zij regelmatig als soliste naar voor trad. 
Zij zingt sinds 2007 bij Collegium Vocale Gent o.l.v.Philippe Herreweghe. Daarnaast werkt Annelies samen met ensembles zoals Currende o.l.v. Erik Van Nevel, Encantar, Vox Luminis o.l.v.Lionel Meunier en de Nederlandse Bachvereniging o.l.v.Jos Van Veldhoven. Met dit laatste ensemble zong ze onlangs in een opname voor de reeks "All of Bach". 
Als soliste concerteerde ze in samenwerking met vele koren in werken van Bach, Monteverdi, Händel, Fauré e.a.. Ze werkte mee aan cd-opnames van Il Gardellino (Bachcantates) en Collegium Vocale Gent (o.a.Bachmotetten). Annelies is als zangleerkracht verbonden aan de muziekacademies van Wijnegem en Brasschaat.

Johan van Bouwelen studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven (Belgie) waar hij eerste prijzen notenleer, harmonie, contrapunt en koorleiding behaalde en "Laureaat in de muziekpedagogie" en 'Laureaat in de koordirectie" (o.l.v. Paul Schollaert) werd.
Hij volgde verschillende dirigentencursussen, onder meer een meestercursus te Gent onder leiding van Laslo Heltay (St. - Martin in the Fields, Londen), Paul Brandvik (Minnesota University, Massachusetts, USA) en Johan Duijck (docent piano K. Conservatorium Gent en dirigent).
Sinds 1983 is hij docent aan het Lemmensinstituut te Leuven (Hogeschool voor Wetenschap & Kunst) waar hij ook verschillende koren en koorprojecten leidt.
 
Johan Van Bouwelen heeft zijn lange ervaring als koordirigent uitgebouwd met het dirigeren van vele koortypes zoals kinderkoor, knapenkoor, schoolkoor, gemengd jeugdkoor, kamerkoor en oratoriumkoor.
Van 1985 tot 1999 was hij docent koordirectie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen waar hij o.a. het "Koor van de Hogeschool Antwerpen" en het kamerkoor dirigeerde.
Van 1989 tot 2000 was hij dirigent en medestichter van het "Kathedraalkoor van Mechelen". Dit koor kende aanvang 2005 een nieuwe start.
Momenteel is hij vast dirigent van het Kathedraalkoor van Mechelen en het kamerkoor Terpander.
In september 2003 werd Johan Van Bouwelen aangesteld als cantor van de Kathedraal van Mechelen.
Verder werkt hij als freelance dirigent bij verschillende koren en koorfederaties.

Koor Singolare
Annelies Brants, sopraan
Guido Janssens Schellekens, dwarsfluit
Eva Vermeeren, 1ste viool
Katrien de Bièvre, 2de viool
Lieselotte Crols, Altviool
Mattijs Louwye, Cello
Catharina Feyen, Contrabas:
Dagmar Feyen, Continuo
o.l.v. Johan Van Bouwelen 

1ste en 2de deel uit het Fluitconcerto in G    J. J. Quantz
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Dixit uit ‘Vesperae solennes de Confessore’          W. A. Mozart 

NA DE 1ste LEZING
Beatus Vir uit ’Vesperae solennes de Confessore’                      

TIJDENS DE OFFERANDE
Laudate Pueri uit ’Vesperae solennes de Confessore’

TIJDENS DE COMMUNIE
Laudate Dominum uit Vesperae solennes de Confessore’

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Magnificat uitVesperae solennes de Confessore’


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?