Agenda

Aline Hopchet, blokfluit - Piet Stryckers : viola da gamba

Datum: 17-09-2017 11:30:00
Details:

 

Aline Hopchet behaalde in 1997 het Meesterdiploma blokfluit bij Bart Spanhove (Lemmensinstituut te Leuven). Vervolgens studeerde zij blokfluit bij Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge (Koninklijk Conservatorium van Den Haag). In 2009 behaalde ze haar Master barokhobo bij Marcel Ponseele en Benoît Laurent (Conservatoire Royal de Bruxelles). 
Gedurende 7 jaar was ze mede-oprichtster van het ensemble Zefiro Torna (cd Mermaphilia - Eufoda). In 2004 richtte ze haar eigen ensemble Cannamella op. Dit ensemble bespeelt het minder bekende repertoire uit de 16de, 17de en vroege 18de eeuw en werkt daarvoor projectmatig met een bezetting variërend van 2 tot 7 personen. Een eerste cd met liedekens en instrumentale muziek uit 17de-eeuws Brussel kwam uit in 2011 (Ik ben getrouwd met een kwaaie Griet - Davidsfonds). Uit passie voor de Franse flageolet, een 19de-eeuws blokfluitje, richtte ze het ensemble Les Pantalons (flageolet, cornet à pistons, viool, pianoforte) op. 

Aline Hopchet speelt regelmatig mee in barokorkesten en had het genoegen te kunnen deelnemen aan projecten met ensembles zoals Le Concert Spirituel (Hervé Niquet), Elyma (Gabriel Garrido), Oboefollia (Paul Dombrecht), Clematis (cd’s: Symphoniae van Nicolaus à Kempis, Sonates en Cantiones van Carolus Hacquart - Musica Ficta) en La Simphonie du Marais (Hugo Reyne).
Ze heeft reeds tal van rondleidingen (sinds 2000 lid van de educatieve dienst van het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel), lezingen en educatieve bijlages (J&M) op haar actief staan. Van 2005 tot 2010 gaf ze blokfluit en oude muziek aan l’IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen. Momenteel is ze leerkracht blokfluit, barokhobo en oude muziek aan de muziekacademies van Zaventem en Lokeren. Ze geeft de cursus schalmei en dulciaan aan de muziekacademie van Woluwe-Saint-Lambert. 

 

      

Piet Stryckers studeerde muziekwetenschap aan de KULeuven en genoot een brede muziekopleiding aan de Conservatoria van Antwerpen en Brussel. 

Hij speelde viola da gamba en andere oude strijkinstrumenten in talrijke ensembles: The Consort of Musicke (Anthony Rooley), Huelgas (Paul Van Nevel), Ricercar Consort (Philippe Pierlot), Il Fondamento (Paul Dombrecht), Currende, Capilla Flamenca, Paul Ransensemble...  
Piet Stryckers is verbonden aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen voor de vakgebieden muziekschriftuur en muziekanalyse, en werkt ook als arrangeur/componist. Doet tevens onderzoek naar vergeten Vlaamse componisten uit de voorbije eeuwen.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Solo in G groot                             Andrew Parchem  (fl. 1702)
Poco allegro, Allegro, Aria

NA DE 1ste LEZING
Gallarde Faraboscho                             Anoniem (17de eeuw)

NA DE 2de LEZING
Adagio                                    Karl Friedrich Abel (1723-1787)

TIJDENS DE OFFERANDE
Io vorrei Dio d’amore               Giacomo Fogliano (1468-1548)
Il Grillo                                      Thomas Morley (1557 – 1602)

TIJDENS DE COMMUNIE
Captain Humes Lamentations  Tobias Hume (ca. 1569-1645)

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concerto                               Christiaen Herwich (1609-1663)

 
 

 

 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?