Agenda

Femke Verstappen & Caroline Denys, viool

Datum: 20-08-2017 11:30:00
Details:

  

1.Femke Verstappen is geboren in 1989 en startte op vierjarige leeftijd met vioolles. Vanaf 1994 volgde ze les aan de Stedelijke Muziekschool voor muziek, woord en dans te Turnhout. Ze volgde les bij Koen Rens en studeerde in 2007 af met grootste onderscheiding. Hiervoor ontving ze het ‘Legaat Van Hemel’. Vervolgens volgde Femke les bij Leonid Kerbel en aan het Koninklijk conservatorium van Brussel bij Yossif Ivanov. Ze behaalde er in 2012 haar Bachelor diploma. In 2014 beëindigde ze met onderscheiding haar Master in het conservatorium van Antwerpen, in de klas van Tatiana Samouil.

In 2005 won ze als jongste kandidate in haar categorie de ‘Axion Classics’ wedstrijd met 96%. In november 2014 trad Femke op als soliste met het Jeugd en Muziekorkest van Antwerpen en vertolkte ze onder leiding van Ivo Venkov het virtuoze vioolwerk Tzigane van Maurice Ravel.

Sinds 2009 speelt Femke regelmatig producties bij de Vlaamse Opera. Ze behaalde een vervangersplaats bij deFilharmonie alsook een vaste plaats bij Le Concert Olympique, het nieuw orkest van Jan Caeyers.     In februari 2015 werd Femke geselecteerd om deel uit te maken van het nieuwe, 13 koppige strijkorkest BOHO players, olv David Ramael. Femke is lid van het Alcea strijkkwartet. 

2.Yanou Pauwels, geboren in 1990, begon op 6-jarige leeftijd bij het kinderkoor van de Vlaamse Opera en schakelde op 8-jarige leeftijd over naar de contrabas. Hij volgde les bij Charice Adriaansen tot hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Christian Vander Borght zijn studies verder- zette. Als jonge muzikant nam hij deel aan internationale tournées met het NJO, de Animato foundation en het EUYO en had hij lessen bij onder andere Duncan McTier en Graham Mitchell.

Sinds 2009 stond hij op podia met grote solisten zoals Maria Joao Pires en Ivry Gitlis en speelde hij met onder meer het symfonisch orkest van Opera Vlaanderen en De Munt, het Symfonieorkest uit Brugge, de Filharmonie en het Orchestre de Chambre de Wallonie. Als solist speelde hij het tweede concerto van Bottesini onder begeleiding van ensemble I Capucini. Hij wordt ook regelmatig gevraagd voor de creatie van nieuwe composities door onder meer het ensemble Sturm und Klang en de compositieklas van het Conservatorium van Antwerpen.

3.Caroline Denys is geboren in 1989 en volgde haar eerste vioollessen bij Koen Rens aan de Stedelijke Muziekschool voor muziek, woord en dans te Turnhout. Ze ontving het ‘Legaat van Hemel’, welk werd uitgereikt aan merkwaardige studenten van de muziekschool.      In 2007 vervolgde zij haar vioolstudies aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, in de klas van Shirly Laub. In juni 2013 behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding.Ze volgde reeds masterclasses bij o.a. Vincent Hepp, Aki Sauliere, Daniel Rubenstein, Igor Semenoff en Radu Blidar. 

Samen met pianist Lenaart T’Jollyn speelde ze al verscheidene recitals. Van 2014 tot 2016 was ze de tweede viool van het Arca kwartet. Van 2002 tot 2007 was ze een actief lid van het Belgium Suzuki Chamber Orchestra, waar ze ook meerdere malen als solist voor stond. Nu speelt ze regelmatig in orkesten zoals het Brussels Operettetheater, De Zomeropera, Prima la Musica, Nationaal Orkest van België, enz.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Dubbelconcerto voor 2 violen, deel II      J. S. Bach

NA DE 1ste LEZING
Polska i moll                                              Fins lied

NA DE 2de LEZING
O Merikanto                                         Zweeds lied

TIJDENS DE OFFERANDE
Canon                                       Johann Pachellbel


TIJDENS DE COMMUNIE
Dubbelconcerto voor 2 violen, deel III   J. S. Bach

 
BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Dubbelconcerto voor 2 violen, deel III    Antonio Vivaldi

                                     

 
 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?