Agenda

Gemengd koor Fine - tuned o.l.v. Sofie Bauwens

Datum: 30-04-2017 11:30:00
Details:

Fine-tuned werd begin 2014 in Sint-Niklaas opgericht onder impuls van dirigente Sofie Bauwens.

Een vijftiental enthousiaste zangers met diverse muzikale achtergrond vanuit studies, werk of andere koren, ambiëren samen afwisselende, boeiende, eenvoudigweg leuke en mooie muzikale projecten. Wat hen bindt is het plezier van samen musiceren, tijdens repetities, uitvoeringen of gewoon als ze even samen zijn. Fine-tuned streeft naar mooi op elkaar afgestemde stemmen die samen een fijne koorklank vormen.

In augustus 2014 bracht Fine-tuned tijdens een eerste aperitiefconcert ‘Feeling Good’ een programma met lichtere popnummers van de jaren ‘50 tot vandaag. In december 2014 nam het koor op uitnodiging deel aan het Korenfestival ‘Koren zonder kaf’ in het Nederlandse Axel, met een sfeervol en intiem repertoire van hedendaagse Scandinavische en Noord-Amerikaanse componisten. Op 20 september 2015 bracht Fine-tuned met ‘At The Movies’ een dubbelconcert filmmuziek in een goedgevulde De Casino in Sint-Niklaas. ‘Glow’ voerde ons terug naar Noor(d)se sferen, met recente koormuziek van voornamelijk Eric Whitacre, Ola Gjeilo en Morten Lauridsen. We concerteerden op 30 januari in Sint-Niklaas en 6 februari in Leuven. Op 20 november 2016 serveerde Fine-tuned tijdens de ‘week van de smaak’ een gevarieerd culinair en muzikaal meergangenmenu.

Op 2 februari 2017 deelde Fine-tuned het podium van Flagey in Brussel met het Vlaams Radio Koor en een aantal andere amateurkoren. Zo’n 200 zangers brachten onder leiding van de befaamde Amerikaanse componist en dirigent Eric Whitacre ‘Sleep’, een van zijn bekendste composities.

Tussendoor luistert Fine-tuned op vraag van verenigingen, stad of particulieren diverse evenementen op. 

Fine-tuned is lid van de cultuurraad van Sint-Niklaas.

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Locus iste    Anton Brückner

KYRIË & GLORIA
Missa Brève                 Charles Gounod

NA DE 1ste LEZING
Heyr Himna Smidur              Kolbeinn Tumason

NA DE 2de LEZING
Celtic Alleluia

TIJDENS DE OFFERANDE
UBi Caritas                 Ola Gjeilo

SANCTUS
Missa Brève                 Charles Gounod

AGNUS DEI
Missa Brève                 Charles Gounod

TIJDENS DE COMMUNIE
Ave Maria                     Philip Stopford

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
The Ground                     Ola Gjeilo


 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?