Agenda

Jasper Iturrospe, gitaar

Datum: 23-04-2017 11:30:00
Details:

Jasper begon op achtjarige leeftijd gitaarlessen te volgen aan de Muziekacademie Jozef van Poppel, te Deurne (BE). Hij volgde les bij Ivonne Azaert en later bij Jan Depreter. Voor zijn laatste jaar volgde hij zijn docent naar het Stedelijk Conservatorium van Mechelen waarbij hij in 2013 afstudeerde.

Datzelfde jaar besloot hij deze studie voort te zetten en werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Enno Voorhorst. Momenteel werkt hij daar zijn vierde bachelorjaar af met een openbaar eindrecital in mei 2017.

De voorbije jaren stond hij regelmatig op verschillende podia in binnen en buitenland. Zo speelde hij concerten in Nederland, België en Groot-Brittannië. Daarnaast viel hij ook in de prijzen op verschillende wedstrijden zoals het Antwerpen Gitaarfestival, Belfius Classics Concours, Marnixfactor Concours en het Twents Gitaarfestival.

Naast solo gitarist werkte hij geregeld samen met andere muzikanten in kamermuziek verband en andere projecten. Hierbij bracht hij muziek, geschreven of herwerkt voor gitaar-cello, gitaar- accordeon, gitaar-zang, gitaarduo, -trio en meer. In 2015 kreeg hij de kans om met het Oost- Vlaams Kamerorkest op te treden onder leiding van Reinilde Leyers.

De laatste jaren verdiepte hij zich vooral in het Spaanse en Zuid-Amerikaanse gitaarrepertoire, geïnspireerd door gitaristen zoals Julian Bream en Roland Dyens. In oktober 2017 bracht hij hiermee zijn eerste concert in cultuurhuis 'De Pastorij' in Borsbeek (BE).

Hij kreeg de kans om masterclasses te volgen bij gitaristen zoals Harry Sacksioni, Carlo Marchione, Zoran Dukić, David Russel, Gary Ryan, Pavel Steidl, William Lovelady, Costas Cotsiolis, Johannes Möller, Raphaella Smits en Fernando Espi.

Sinds 2015 is hij verbonden aan het Haags Gitaarcentrum als gitaardocent. Met zijn studie aan het Conservatorium rondde hij dit jaar ook de Minor Educatie af waarbij vooral gefocust werd op de leraren opleiding en project management. 

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Córdoba       Isaac Albeniz

NA DE 1ste LEZING
Thème Félin           Roland Dyens

NA DE 2de LEZING
Campero       Astor Piazzolla

TIJDENS DE OFFERANDE
Romántico           Astor Piazzolla

TIJDENS DE COMMUNIE
Cadíz         Isaac Albeniz

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Felicidade            A.C. Jobim/ Roland Dyens  

 

 

 

 

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?