Agenda

Palmzondag - Nicole De Paepe, piano

Datum: 09-04-2017 11:30:00
Details:

Nicole De Paepe werd geboren te Antwerpen op 11 juli 1958. Ze voelde zich sterk aangetrokken door de muzikale bezigheden van haar vader en haar grootmoeder, waardoor zij op 8-jarige leeftijd haar muziekopleiding start te Borgerhout. Zo behaalt ze o.a. in 1974 een onderscheiding op de Gunther-wedstrijd te Brussel, in 1977 graad uitmuntendheid met toekenning van de regeringsmedaille te Borgerhout.
Op 14-jarige leeftijd werd ze aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen toegelaten waar ze van 1979 tot 1994 als docent praktische harmonie werkzaam is.
Na een carrière als freelance pianiste, legt ze zich meer toe op het creëren van eigen composities die ze zelf vertolkt in gevarieerde solorecitals, die zeer enthousiast onthaald worden door het publiek. Verschillende van haar composities werden meermaals geprogrammeerd in het radioprogramma “Funiculli, Funiculla” van Marc Brillouet en op radio Minerva. Regelmatig krijgt ze ook compositie opdrachten voor diverse kunstprojecten.

Nicole De Paepe schrijft voornamelijk voor piano, maar ook voor andere instrumenten en zangstem. Tevens verzorgt zij de muzikale begeleiding bij repetities en concerten van het Philharmonisch koor van Antwerpen, Alma Musica Borgerhout, Don Boscokoor Hoboken, vrouwenkoren Camerata Vocale en Shilana te Antwerpen en Sanseveria te Duffel.

Haar muziek ligt tussen klassiek en lichter genre, er schuilt steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal achter, dat je persoonlijk meesleept in een wereld vol emoties. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met vloeiende harmonische melodieën. Maar zoals ze zelf steeds zegt, wat betekent een biografie! Muziek moet je beluisteren dus wie haar echt wil leren kennen is bij deze geroepen om te komen luisteren naar één van haar volgende recitals of kan je via You tube nu al genieten van enkele werken.
Bezoek zeker ook haar website: www.nicoledepaepe.be 

Nicole De Paepe speelt eigen composities
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Een nieuwe lente, een nieuw geluid

NA DE 1ste LEZING
weemoed

NA DE 2de LEZING
intermezzo

TIJDENS DE OFFERANDE
fluweelzacht

TIJDENS DE COMMUNIE
onvervuld verlangen

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Arise  (ontstaan)

 


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?