Agenda

Ensemble Kanklès 'Sunny Girls' uit Siauliai, Litouwen

Datum: 02-04-2017 11:30:00
Details:

 

“Sunny Girls” is  een instrumentaal ensemble  uit Šiauliai, de stad in het noorden van Litouwen.  Šiauliai  is ook  de  stad genoemd naar de Zon..   De groep  bestaat  uit vijf Kankles speelsters: Emilija, Erika, Donata, Greta , Augustina.  De oprichter  van de groep  is de bekende kankles speelster  Kristina Kuprytė, winnares  van nationale en internationale concoursen. “ Sunny Girls”  treden   niet alleen op  in Litouwen, maar ook in het buitenland. Ze hebben opgetreden en deel genomen  aan diverse internationale festivals  in Litouwen, Nederland, Letland , Rusland, Luxembourg, Duitsland, België.   Ze wonnen ook diverse nationale en twee internationale competities voor volks instrumenten.

Deze jonge  muzikanten proberen het  Litouws oud volks instrument de Kanklės   te promoten en presenteren op een moderne manier.  Daarom het  repertoire  van de groep bestaat uit litouwse  volks,  klassiek,  zoals A. Vivaldi, J.S. Bach, romantiek, zoals F. Mendelsshon, populaire, zoals Yiruma,  C. Mansell, moderne muziek, zoals van AC/DC  en hun eigen composities.  Ze waren uitgenodigd voor televisie programma’s,  zoals “Litouwse talenten jacht”.     In 2017  zijn er al meerdere  concerten en  festivals gepland. Op de planning staan op dit moment   twee internationale concoursen.   Een  in Litouwen en andere in Spanje (Barcelona).   Voor de reis naar het  concours in Spanje is de groep op  zoek naar  sponsors. 

Als   hun muziek U  leuk vindt  en  graag  wilt bijdragen om deze  droom te realiseren, is uw vrijwillige bijdrage van harte welkom. . Alle vrijwillige bijdrages  na het concert zijn van harte welkom en ze zijn alvast  zeer dank daarvoor.

Meer informatie: https://m.facebook.com/SunnyGirlsLT/

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
“Prelude”                                                M. Durbin

NA DE 1ste LEZING
“Po Lietaus”  (Na het regen)         O. Bogdanovas

NA DE 2de LEZING
La valse D’Amelie                                 Y. Tiersen

TIJDENS DE OFFERANDE
“A Thousand Years” (Duizend jaar)     C. Perry

TIJDENS DE COMMUNIE
Rivers flows in you                                 Yiruma

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Concert  Nr. 1. 2-de  deel „Dedicatie“               K. Shakhanov

 

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?