Agenda

Hilke Bauweraerts, diatonische accordeon & zang - Jean-Pierre Van Hees, doedelzak, barokmusette, fluit en zang

Datum: 12-03-2017 11:30:00
Details:

 

Duo Bauweraerts Van Hees 
Hilke Bauweraerts: diatonische accordeon en zang
Jean-Pierre Van Hees: Vlaams Franse doedelzak, barok musette, blokfluiten en zang.

Duo Bauweraerts Van Hees, is een samenwerking van twee generaties muzikanten met rivaliserende instrumenten die er in slagen het geheel met een fantastisch en uniek timbre te laten klinken. Twee componisten die zowel hun eigen limieten exploreren en verleggen, als die van hun instrumenten. Een ongehoord repertoire.  

De basis voor hun composities zijn de dansritmes van hedendaagse folk dansen. Aan de kleur van hun composities besteden zij veel zorg. Zo combineren ze een onuitputtende creativiteit met verrassende arrangementen en plots opduikende improvisaties. Drie gebalanceerde elementen die resulteren in een symbiose tussen de twee muzikanten, de dansers en de luisteraars.

In maart 2017 komt tevens hun eerste CD ‘Fly In’ uit. Hedendaagse en traditionele folk met een sterke dosis creativiteit en energie! 

Hilke Bauweraerts stamt uit een familie waar muziek overal aanwezig is. Zij begint haar studies aan het de muziekacademie van Schilde en de muziekhumaniora van Turnhout. Daarna volgt zij een master in muziektherapie aan Leuven University College of Arts. Haar klassieke opleiding was toegewijd aan piano en blokfluit maar haar voorkeur ging naar diatonische accordeon, haar grote passie. Zij is autodidact maar volgde stages en masterclasses bij befaamde meesters zoals Didier Laloy, Anne Niepold, Martin Coudroy en Simone Botasso. Haar podiumervaring deed zij op bij de folkgroep “Sakura” die laureaat was van het Lindenboomfestival. In 2011 brachten zij hun eerste CD uit “The bea(s)t inside”. 

Hilke is stoutmoedig en blaakt van creativiteit en bezielt elk muziekstuk met een bijzondere energie. Momenteel is zij ook actief in de folkgroepen 'Aidreann' en 'Duo Brabants Bauweraerts'. 

Jean-Pierre Van Hees is autodidact en vat klassieke en jazz muziekstudies aan wanneer hij professioneel musicus wordt, gevolgd door een specialisatie in oude muziek. Hij beheerst verscheidene types van doedelzak en is lid van het befaamde orkest “Les Arts Florrisants” (Parijs) en “Het Orkest van de Achtiende Eeuw” (Amsterdam). Hij is solist bij grote orkesten zoals het Chicago Symfony Orchestra, l’Orchestre de Chambre d’ Europe en het Scottish Chamber Orchestra. Hij introduceerde de doedelzak in het muziekonderwijs, meer bepaald in Leuven in het University College of Arts, waar dit instrument voor het eerst een plaats kreeg in een hoger muziekconservatorium. Zijn werk ” Doedelzak, een tijdloze klank ” uitgegeven in Bretagne bij Coop Breitz,is de meest uitgebreide studie over de familie van blaasbalg instrumenten. Jean-Pierre Van Hees ontving van KU Leuven de eretitel Doctor in de Kunsten. Jean-Pierre schrikt niet af van een muzikaal experiment om elk muziekstuk de juiste energie te geven. 

Hij staat ook, samen met percussionist Chris Joris, aan de basis van het multicultureel TRANS(e)FUSIE project waarin Afrikaanse, 

Turkse en Belgische musici mekaar ontmoeten. 

Afgezegd wegens ziekte op zaterdag 11 maart om 22:00 uur  

Vervangen door Cristel De Meulder, sopraan - Jan Van Mol, orgel


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?