Agenda

Russisch duo: Katsia Zabairachnaya, mandoline - Natalia Mikhaylova, klavecimbel

Datum: 19-02-2017 11:30:00
Details:

Katsia Zabairachnaya studeerde domra, een verwant Russisch instrument aan de mandoline, aan het Minsk music college (Belarus). Ze behaalde aan het Conservatorium van Sint-Petersburg, het concert diploma en didactisch diploma voor domra en mandoline bij prof. Alexander Makarov.  Master of arts behaalde zij aan de Sint-Petersburg-universiteit in 2012. Zij volgde masterclasses mandoline en kamermuziek bij o.a. M. Wilden-Husgen en J.-C. Munos en maakte deel uit van het 'International young mandolin and guitar orchestra' (Spanje 2011). 

Katsia speelt in verschillende duo’s (met gitaar, domra, orgel en klavecimbel) en ensembles zoals ‘Barocco concertato’ en ‘St peterburgs mandolinensemble. Ze trad op tijdens het oudemuziek festival ’Early music’ in St Petersburg en gaf mandoline aan de Staatsuniversiteit. Ze organiseert verschillende internationale projecten, festivals en master-classes in Sint-Petersburg en elders in Rusland. Zij richtte de zelfstandige niet-commerciële organisatie op en beheert 'Center for New Technology in the Arts' www.mandore.ru,www.artparking.org

Natalia Mikhaylova, geboren in Sint-Petersburg, behaalde het diploma uitvoerend musicus voor orgel aan de Kazan Staatsuniversiteit (prof. R. Abdoullin) en aan de Sint-Petersburgse Staatsuniversiteit (prof. D. Zaretsky). Zij verbeterde haar professionele bekwaamheid door verschillende master-classes in West-Europa. Zij won in 2007 een Internationale Competitie in Bulgarije en de Concorso Organistico Internazionale 'Premio Elvira Di Renna' in 2009 in Italië, won tweede prijs in de J. P. Sweelinck Internationale orgelcompetitie, 2009, in Polen. Zij heeft het diploma en Speciale Prijs van de Internationale Competitie voor concertorganisten te Rusland, 2008, alsook de persoonlijke Prijs van Georgiy Boos 'Hoop van Rusland' op het internationale Mikael Tariverdiev Orgelcompetitie, Rusland, in 2011. Sinds 2003 trad Natalia op in diverse steden in Rusland (o.a. Moskou en Sint-Petersburg) en in het buitenland (Duitsland, Nederland, Italië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland). 

Momenteel is zij orgelleraar aan de Sint-Petersburgse Staatsuniversiteit. 


Sonata in sol maggiore per Mandolino e Basso Continuo. Allegro
Addiego Guerra                                                            18de eeuw
BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Sonata №1 for mandolin and harpsichord. Presto
                                Luigi Madonis  (1700 - 1767)

NA DE 1ste LEZING
Sonata №1 for violin (mandolin) and harpsichord.
Adagio. Presto. Adagio                   Luigi Madonis

NA DE 2de LEZING
Sonata №1 for violin (mandolin) and harpsichord. Sarabanda. Moderato    
                                                         Luigi Madonis

TIJDENS DE OFFERANDE
Sonata di Cembalo (1784). Allegro moderato
                         Dmytro Bortniansky (1751 - 1825)

TIJDENS DE COMMUNIE 
Sonata in d - moll for violin (mandolin) and harpsichord. Largo. Allegro.          
                               Antonio Vivaldi (1678 -  1741)

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Sonata in d - moll for violin (mandolin) and harpsichord. Allegro    
                                Antonio Vivaldi (1678 -  1741)

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?