Agenda

Mechels Harmonie orkest vzw o.l.v. Erwin Pallemans

Datum: 12-02-2017 11:30:00
Details:

In september 1979, als gevolg van een afsplitsing van "De Verenigde Sint-Katarina-vrienden" van Sint-Katelijne-Waver, stichtten een groep muzikanten en bestuursleden samen met dirigent Frans Smets een nieuwe harmonie, dewelke vanaf 1983 'Mechels Harmonie Orkest' werd genoemd.

Na enkele zeer succesvolle jaren gaf Frans Smets in 1984 zijn ontslag als dirigent en  de jaren nadien mocht het orkest o.l.v. Rudy Haemers en Rik Ghesquière o.a. spelen ter ere van een pausbezoek, op een congres waar koning Albert aanwezig was, verscheidene tournées door Spanje en op het festival van Vlaanderen.

De huidige dirigent, Erwin Pallemans, introduceerde het orkest in de wereld van de wedstrijden en creëert uitdagingen voor de muzikanten en het publiek. Onder zijn leiding klimt het orkest steeds weer naar een hoger niveau met als resultaat in 2011 een prachtige 96% in de ere-afdeling tijdens het provinciale orkesttornooi. In 2014 plaatste het orkest zich in de hoogste divisie tijdens het provinciale orkesttornooi van Vlamo alsook dat van de provincie Antwerpen.

Erwin Pallemans studeerde tijdens zijn lagere en middelbare muziekstudies notenleer, trompet en piano aan de muziekschool van Ekeren. Aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Antwerpen  behaalde hij 1e prijzen van notenleer, trompet en kamermuziek in de klassen van Marcel Valgaeren en Theo Mertens en volgde hij hafabra-directie. Hij studeerde verder als trompettist in Nederland bij Frank Van der Poel.

Hij bleef als musicus actief in zowel het klassieke als lichtere genre. Zo speelde hij o.a. als vervangend trompettist in het Nationaal Orkest van België, in het groot koperensemble van Theo Mertens, als solo cornettist bij Brass Band Willebroek o.l.v. Frans Violet en als soprano cornet bij Brass Band Terpsichore o.l.v. Paul Anné. Hij speelde ook in het dansorkest ‘de Ricoh Zorroh Band’ als trompettist en pianist. 

Momenteel is Erwin fulltime bezig met muziekonderricht als leraar koper, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Merksem en in de bijafdelingen St-Job en Brecht. In deze bijafdelingen  richtte hij enkele jaren geleden het jeugdig harmonieorkest ‘MuZarKo’ op, waarmee hij tijdens examens en concerten al mooie resultaten behaalde. 

Daarnaast is hij dirigent bij het Mechels Harmonie Orkest,  Borderbrass en de Koninklijke Harmonie ‘de Vriendenband’  te St-Antonius – Zoersel. Onder zijn impuls behaalden deze orkesten schitterende uitslagen tijdens verschillende wedstrijden. Recent is hij bij festival Brass Band ook tweede dirigent onder Manu Mellaerts.

Erwin wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent voor play-inns bij Vlamo, in de wereld van ‘HAFABRA’ en als jurylid in diverse muziekacademies.

Zij hadden zich beneden voor de inkomdeuren van kerk geinstalleerd, qua veiligheid ongezien!!!

BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Intrada Eroica                                 Bert Appermont

NA DE 1ste LEZING
Perthshire Majesty                             Samuel Hazo

NA DE 2de LEZING
Mountain Thyme                                Samuel Hazo

TIJDENS DE OFFERANDE
Duet from the Pearl Fishers      Alexandre C. L. (Georges) Bizet

TIJDENS DE COMMUNIE 
The other Side                                        Stijn Roels

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Riverdance  (deel 3-4-5)     Bill Whelan - arr. Johan De Meij

 

Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?