Agenda

Anneleen Brabants, viool & Jeroen Laureyssens, accordeon

Datum: 15 2017 11:30 tot 01 0001 00:00
Details:

 

Anneleen Brabants
Aangezien vader Wim Brabants dwarsfluit doceerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, werd muziek ten huize Brabants dan ook met de paplepel ingegoten. Anneleen Brabants (1990) volgde reeds op zesjarige leeftijd vioollessen. Enkele jaren later werden daar lessen harp, piano en altviool aan de muziekacademie van Kalmthout aan toegevoegd. Op haar vijftiende trok ze naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar ze in 2010 afstudeerde voor altviool als hoofdinstrument en piano als tweede instrument. 

Tijdens haar tienerjaren kwam ze dankzij evenementen als Boombal in contact met folk; een genre dat haar van meet af in de ban wist te krijgen. Talrijke folkstages (zoals de bekende stage voor traditionele muziek te Gooik, de Willy Clancy Summer School in county Clare (Ierland) en de Folk&Jazz stage) onder leiding van o.a. Wouter Vandenabeele, Luc Pilartz, Toon Van Mierlo, Tcha Limberger, April Verch etc. droegen bij tot de vorming van haar eigen speelstijl op altviool alsook tot het leren improviseren, arrangeren en componeren. 

Folk is en blijft haar genre bij uitstek. Haar ervaringen binnen deze wereld resulteren in eigen composities en arrangementen welke erg gesmaakt worden door zowel luisterpubliek als dansers. Haar composities worden vertolkt door verschillende folkgroepen, telkens in nauwe samenwerking met haarzelf.
Daarnaast blijft Anneleen ook actief binnen de klassieke muziek. Regelmatig wordt ze gevraagd in ensembles en orkesten. 
Haar huidige projecten vormen: Aidreann, Duo Brabants-Bauweraerts, Cosmo en Duo Brabants-Laureyssens.
Deze groepen zijn steeds voorzien van een eigen repertoire met diepgaande arrangementen die telkens getuigen van een nieuwe invloed. 

Jeroen Laureyssens begon op 6-jarige leeftijd met muziek. Opgroeiend in een muzikale familie was dit een evidente keuze. Na eerst 9 jaar fagot en 4 jaar chromatische accordeon te leren, kwam hij terecht bij de diatonische accordeon. Na enkele jaren van zelfstudie volgde hij 4 jaar les bij Toon Van Mierlo en Pascale Rubens. Ook volgde hij masterclasses bij Aurélien Claranbaux, Anne Niepold, Simone Bottasso en Richard Galliano. Naast deze lessen voor accordeon volgde hij ook verschillende cursussen rond improvisatie bij Stéphane Milleret en Jérémie Mignotte.

Jeroen studeerde voor leraar Secundair Onderwijs, met als vakken Muzikale Opvoeding en Project Kunstvakken. Na deze opleiding begon hij les te geven in diatonische accordeon op verschillende academies, waaronder Gent, Sint-Niklaas en Bornem.
Al van jongs af is hij gebeten door het creërende aspect van het musiceren, compositie en improvisatie hebben dan ook een belangrijke plaats in zijn muzikale leven.
De groepen waar Jeroen momenteel in speelt zijn Les Frères d’Eeckère, Duo Brabants-Laureyssens, Cosmo en The Quest.

 ARTIESTENMIS
SINT CAROLUS BORROMEUSKERK

Zondag, 31 augustus 2014 om 11:30 uur
met welwillende medewerking van

Duo Lélann
Anneleen Brabants, altviool
Leen De Blauwe, viool en althobo


BIJ HET BEGIN VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Brompton jig + Hunt the Squirrel

NA DE 1ste LEZING
Misirlou

NA DE 2de LEZING
Bourrée 3 tijden (Mixo-dori + La laine)

TIJDENS DE OFFERANDE
Lentepolska

TIJDENS DE COMMUNIE 
Quicktisch

BIJ HET EINDE VAN DE EUCHARISTIEVIERING
Lord Ness


Previous page: Artiestenmissen
Volgende pagina: De artiestenmis : waar en wanneer ?